Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Ο Σεβασμιώτατος στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου Ολύμπου.

Δελτίο Τύπου Την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, στο Λιτόχωρο Πιερίας, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας κατά το διήμερο 22 και 23 Ιανουαρίου 2016, κατόπιν προσκλήσεως του επιχώριου επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου για να συμμετάσχει στις ιερές ακολουθίες επί τη μνήμη του Οσίου και θεοφόρου Πατρός ημών Διονύσιου του εν τω Ολύμπω του θαυματουργού.

Το απόγευμα της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή των προσκεκλημένων για την πανήγυρη ιεραρχών, της τίμιας κάρας του Οσίου Νικάνωρος του θαυματουργού, φίλου του Αγίου Διονυσίου, από την ομώνυμη Ιερά Μονή στη Ζάβορδα Γρεβενών την οποία εκόμισε ο Καθηγούμενος της Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, και η ενθρόνιση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας στο καθολικό της Μονής.
Ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής, κατά το αγιορείτικο τυπικό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, ο οποίος και κήρυξε το θείο λόγο, και στη συνέχεια τράπεζα.
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, τελέσθηκε ο Όρθρος πάλι κατά το αγιορείτικο τυπικό, και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στο εμπνευσμένο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο βίο και το παράδειγμα του Οσίου και στους πνευματικούς δεσμούς της Ιεράς Μονής με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως λόγω του μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου Διονυσίου, ο οποίος ήταν αδελφός της Μονής και έφερε το όνομα του Οσίου.
Στο τέλος ο Μητροπολίτης Κίτρους ευχαρίστησε τους αγίους αρχιερείς και όλους τους πατέρες για τη συμμετοχή τους στην ιερά πανήγυρη, τους επισήμους που παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και τον πιστό λαό του Θεού που παρά το δριμύ ψύχος, κατέκλεισε την Ιερά Μονή. Στη συνέχεια παρακάθησαν όλοι στην επίσημη πανηγυρική τραπεζα.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.