Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην ιερά μονή αγίου Αθανασίου Κολινδρού της Ι. Μ. Κίτρους. (φωτό).

Το Σάββατο 2 Μαΐου πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, επί τη ανακομιδή του ι. λειψάνου του Αγίου.
Το απόγευμα της παραμονής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Αρτοκλασία, ενώ την κυριώνυμη ημέρα το πρωί ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συλλειτουργούντος του οικείου Ιεράρχη κ. Γεωργίου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων κήρυξε και τον θείο.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον προεξάρχοντα Αρχιερέα και Γέροντά του κ. Παντελεήμονα, διότι λάμπρυνε με την παρουσία του στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής. Επισήμανε ότι ο Κολινδρός και η περιοχή του συνδέονται με τη Βέροια, όχι μόνο γεωγραφικά αλλά και πνευματικά. Ιδιαίτερα τόνισε την κοινή αποστολική παράδοση των δύο περιοχών, που τις συνδέει η πορεία του Αποστόλου Παύλου από τη Βέροια πρός τη θάλασσα, ακολουθώντας τη Βεροιόστρατα, γνωστή από την αρχαιότητα οδική αρτηρία.
Ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, πριν την απόλυση, χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη τον Ιερομόναχο Πορφύριο, αδελφό της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.

Στην πανήγυρη παρέστη ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης, ενώ συμμετείχε πυκνό εκκλησίασμα από τον Κολινδρό, τη Βέροια και άλλα μερη της Ημαθίας, την Κατερίνη και γενικότερα από ολόκληρη την Πιερία.