Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ο Πειραιάς λιτάνευσε την Παναγία την Τριχερούσα (ΦΩΤΟ+VIDEO).

Του Σπύρου Παπαγεωργίου 
Με λαμπρότητα και τιμές που αρμόζουν στο πρόσωπο της Υπεραγίας Δεσποίνης Ημών Θεοτόκου, ο Πειραιάς λιτάνευσε την Παναγία την Τριχερούσα, εις ανάμνησιν της ενθρονίσεως της Ιεράς εικόνος της Τριχερούσης στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο κέντρο της πόλης.
Η εικόνα είναι πιστό αντίγραφο της Ιεράς εικόνας που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους και ο φετινός πρώτος εορτασμός προσέλαβε πάνδημο χαρακτήρα καθώς συμμετείχαν ιερείς της Μητροπόλεως Πειραιώς και πλήθος ευσεβών πιστών. Επίσης την λιτανευτική πομπή πλαισίωσαν η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, Άγημα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και του Λιμενικού, όχημα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς πάνω στο οποίο τοποθετήθηκε η Ιερά Εικόνα, εκπρόσωποι της Τοπ. Αυτοδιοίκησης, μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου με στολές παρέλασης, ο Ερυθρός Σταυρός και η Ένωση Κρητών "Η Ομόνοια". Σε όλη τη διαδρομή οι πιστοί έρραιναν την εικόνα με άνθη, ενώ μόλις η πομπή έφτασε κοντά στο λιμάνι, τα καράβια σφύριξαν, αποδίδωντας τιμές,
Στη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που προηγήθηκε, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ενώ έψαλλε επίλεκτη χορωδία μουσικολογιωτάτων ιεροψαλτών.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην πρώτη επέτειο από την ενθρόνιση της Εικόνας στον περικαλλή Ναό του Πειραιά και χαρακτήρισε το γεγονός αυτό, μεγάλη ευλογία για την πόλη. Αναφερόμενος στο θαύμα της θεραπείας του χεριού του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού από την Παναγία είπε ότι "αυτοί που δεν δέχονται την προσκύνηση των εικόνων, δεν δέχονται και την Σάρκωση του Θεού Λόγου. Η Παναγία Θεοτόκος με αυτό το θαύμα διακήρυξε την αλήθεια της Ορθοδόξου πίστεως και την τιμητική προσκύνηση των ιερών εικόνων, την οποία ακόμα και σήμερα προσβάλλουν οι κακόδοξοι. Ο Θεός επιβεβαιώνει την αλήθεια της πίστεως με τα θαυμάσιά Του. Η Αλήθεια δεν είναι μια ιδέα, ιδεοληψία ή μια υποκειμενική θέση. Η Αλήθεια είναι πρόσωπο, είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός που είναι η Κεφαλή της Εκκλησίας."
Τον γενικό συντονισμό της πανηγύρεως είχε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Παναγιώτου.