Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Το ιερό Λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στο σεισμόπληκτο Ρεγγίνι Φθιώτιδος.


Στιγμές ιστορικές έζησε η σεισμόπληκτη κωμόπολη του Ρεγγινίου το απόγευμα της 28 Οκτωβρίου με την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, το οποίο φυλάσσεται στη Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους.
Το Ιερό Λείψανο της Αγίας, το οποίο από την Παρασκευή βρισκόταν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας ανεχώρησε από τη Λαμία στις 4 το απόγευμα της Τρίτης αφού πρώτα εψάλλη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο, παρουσία ιερέων και πολλών πιστών.

Στις 5 το απόγευμα έγινε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου στην είσοδο του Ρεγγινίου από το Σεβασμιώτατο, ο οποίος και το παρέλαβε από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μονής Ιερομόναχο π. Παΐσιο Γρηγοριάτη, παρουσία του Βουλευτού Φθιώτιδος κ. Δημητρίου Μπριάνη, του Δημάρχου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ιωάννη Συκιώτη, του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου, του Προέδρου της Τ. Κοινότητος κ. Ιωάννη Μπολτέτσου, του Διοικητού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Νικολάου Ντίτσα, του Διοικητού της Μονάδος  Καυσίμων Μοδίου Σμηναγού Παναγιώτη Τσιουρή, εκπροσώπων του Ερυθρού Σταυρού, του Λιμενάρχη Αγίου Κωνσταντίνου, του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη και άλλων τοπικών φορέων. Στη συνέχεια εν μεγαλοπρεπή πομπή προπορευομένων των ιεροπαίδων με τα λάβαρα και τα εξαπτέρυγα, του ιερού κλήρου, νέων με παραδοσιακές φορεσιές οι οποίοι έραναν με ροδοπέταλα το ιερό λείψανο και ακολουθούντων των αρχόντων και του ευσεβούς λαού, το μετέφερε και εναπέθεσε στον ιερό Ενοριακό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Εκεί τελέστηκε δέηση επί τη μεταφορά του Ιερού Λειψάνου και ο Σεβασμιώτατος, αφού επαίνεσε τους παρευρισκομένους για την ευλάβειά τους προς την Αγία και την Εκκλησία, αναφέρθηκε στον σκοπό αυτής της ιερής μεταφοράς, που εκτός των άλλων βοηθά στην τόνωση της πίστεως και την ενδυνάμωση των πιστών, ιδιαιτέρως των κατοίκων του Ρεγγινίου, οι οποίοι επλήγησαν προσφάτως από τους σεισμούς.
Ευχαρίστησε επίσης όλους όσοι συνετέλεσαν στην μετακομιδή του  Ιερού Λειψάνου και ιδιαιτέρως τον Ηγούμενο π. Χριστοφόρο και τους Πατέρες της Ιεράς Μονής του Οσίου Γρηγορίου, Αγίου Όρους.
Στην αντιφώνησή του ο π. Παΐσιος ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τον Σεβασμιώτατο για τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν στην Αγία Αναστασία και ευχήθηκε το ιερό Λείψανο να είναι πηγή αγιασμού και ιαμάτων για τους πιστούς που ευλαβικά προστρέχουν και το ασπάζονται.  
Ακολούθως τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Εσπερινού, αλλά και μετά ο πιστός λαός, μικροί και μεγάλοι, γυναίκες και άνδρες, προσέρχονταν αδιαλείπτως και προσκυνούσαν με απόλυτη τάξη, ησυχία και ευλάβεια το Ιερό Λείψανο.
Την κυριώνυμο ημέρα Τετάρτη 29 Οκτωβρίου τελέσθηκε πανηγυρική θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως Ρεγγινίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Στη θεία Λειτουργία έψαλλαν δύο Βυζαντινοί χοροί υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Νικαίας κ. Δημητρίου Παπαγεωργίου και του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Φθιώτιδος κ. Ανδρέα Ιωακείμ.
Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο εφημέριος της Ενορίας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Κύριλλος Μπολτέτσος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την μεγάλη ευλογία που προσέφερε στο Ρεγγίνι και όλους όσοι βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η πανήγυρη.
Στην αντιφώνησή του ο Ποιμενάρχης επανέλαβε τις ευχαριστίες του προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου και την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους για την μεταφορά του Ιερού Λειψάνου και εξέφρασε την ελπίδα ότι η παρουσία της Αγίας θα διαλύσει τα νέφη των λυπηρών, θα γαληνέψει από τον φόβο ενός νέου σεισμού και ότι η Αγία θα  παρακαλέσει τον Κύριο να στείλει Χάρη και Ευλογία  στην κωμόπολη του Ρεγγινίου και σε ολόκληρη την Μητρόπολη. Τέλος συνεχάρη τον αίτιο αυτής της πανηγύρεως ιατρό κ. Χρήστο Παναγιωτάκη, ο οποίος με την επιμονή του κατόρθωσε να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες για να έχουμε αυτή τη μεγάλη χαρά.
Εκ μέρους των κατοίκων του Ρεγγινίου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Ρεγγινιωτών ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την συμπαράσταση και το ενδιαφέρον που επέδειξε από την πρώτη στιγμή της δοκιμασίας τους από τους σεισμούς, με αποκορύφωμα την έλευση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας.
Ακολούθως προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκομένους και νωρίς το απόγευμα το ιερό Λείψανο της Αγίας Αναστασίας ανεχώρησε για το Άγιον Όρος.
Γεγονός είναι, ότι με την μεταφορά και την πενταήμερο παραμονή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας στη Φθιώτιδα, υπήρξε έξαρση της πίστεως και πολλαπλή ωφέλεια των πιστών της περιοχής, που συνέρευσαν, για να πάρουν την ευλογία της Αγίας.