Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Καστορίας Σεραφείμ : "Μας χρειάζεται κατήχηση" (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ).



Συγκηνητικές ήταν οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014, επισκέφτηκε το ιστορικό Λέχοβο και συγκεκριμένα τον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου προέστη της ακολουθίας του Πανηγυρικού Εσπερινού και της Λιτανείας και μίλησε στους πολυπληθείς χριστιανούς για τα τρία στοιχεία από τη ζωή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, τον θεϊκό του ζήλο, την αγάπη του για το Χριστό και τα ενάρετα ανθρώπινα προτερήματά του.
Σήμερα, Κυριακή 26 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κωσταραζίου, προκειμένου χοροστατήσει στην Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία να τελέσει τη Θεία Λειτουργία.


Στο κοινωνικό, μίλησε επίκαιρα από το αποστολικό ανάγνωσμα, με θέμα : «Μνημόνευε Ιησούν Χριστόν εγηγερμένον εκ νεκρών». Χρησιμοποίησε επίσης διάφορα στοιχεία από τους Αγίους Πατέρες σχετικά με τη ζωή του Αγίου Δημητρίου και τόνισε ότι είναι απαραίτητος ο εσωτερικός επανευαγγελισμός μας αλλά και η κατά Χριστόν κατήχησή μας, προκειμένου να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που διέρχεται η πατρίδα μας.
Ευχήθηκε δε σε όλους όσους κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό να έχουν τον ζήλο και το ιεραποστολικό φρόνημα του Αγίου Δημητρίου και οι πρεσβείες του να τους συνοδεύουν πάντοτε στη ζωή τους. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχηθεί και στον Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Δημήτριο Συκόπουλο, να συνεχίζει τον αγώνα και τη διακονία του στο πλήρωμα της Εκκλησίας.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών λειψάνων στους δρόμους του χωριού.Να σημειωθεί ότι εορτάζει και ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Δημήτριος Συκόπουλος.