Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Φωτογραφίες από τον Εσπερινό και την Αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτας.

ararNα δίνουμε,
με αγωνιστικό φρόνημα,
την ομολογία της πίστεως,
αψηφώντας
τις δυσκολίες
και τον διωγμό που,
όλες τις εποχές,
δέχεται η πίστη μας

Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου και συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ετελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

 Στον κηρυκτικό του λόγο, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου, αναφέρθηκε στο βίο του Μεγαλομάρτυρος και στα διδάγματα που απορρέουν από αυτόν στη σύγχρονη εποχή. Εκάλεσε όλους να δίνουμε, με αγωνιστικό φρόνημα, την ομολογία της πίστεως, αψηφώντας τις δυσκολίες και τον διωγμό που, όλες τις εποχές, δέχεται η πίστη μας.
Αύριο το πρωΐ θα τελεσθεί Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου.

Ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Θεολόγου Ντούβαλη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τελέσθηκε την Παρασκευή το βράδυ Ιερά Αγρυπνία, επί αναμνήση της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου ενδόξου νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις.

Η Αγρυπνία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των προεόρτιων λατρευτικών εκδηλώσεων στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του νεομάρτυρος έγινε στις 26 Οκτωβρίου του 1971 στα Ιωάννινα. Τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου υπάρχει και στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, το οποίο ο πιστός λαός είχε την ευκαιρία  να προσκυνήσει, κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας.