Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Μια ξεχωριστή Λειτουργική εμπειρία στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου.

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου, 2014


Μία ιδιαίτερη Λειτουργική εμπειρία βίωσαν όσοι βρέθηκαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, το βράδυ της Τετάρτης (22/10), συμμετέχοντας στην αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου των Ιεροσολύμων, εξ αφορμής της ιεράς μνήμης του.
Το ξεχωριστό αυτό λειτουργικό κείμενο μεταφέρει στην λειτουργική ατμόσφαιρα της πρώτης Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, στην οποία κυριαρχούσε η απλότητα, η λιτότητα, οι μακροσκελείς ευχές, σε αντιδιαστολή με τους περιορισμένους ύμνους και η δραστική συμμετοχή των πιστών. Το κύριο χαρακτηριστικό της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου είναι η μετάληψη χωριστά του Σώματος και του Αίματος του Χριστού από τους πιστούς, όπως συνέβαινε τότε, μία πρακτική που, με το πέρασμα των αιώνων, περιορίστηκε μόνο στους Κληρικούς.
Της Ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, κατά την τάξη, μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, πλαισιωμένος από τους Ιερείς του Ναού και πλήθος πιστών, που συμμετείχαν ενεργά, καθώς τους είχε διανεμηθεί το κείμενο της Θείας Λειτουργίας, ενώ οι πλείστοι εξ αυτών συμμετείχαν στον ιδιαίτερο τρόπο μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας.