Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Το Όθος Καρπάθου εόρτασε τον Πολιούχο του, Αγ. Βλάσιο.

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε, Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, στο Όθος Καρπάθου, η Μνήμη του Πολιούχου του, Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, επισκόπου Σεβαστείας.

Την παραμονή της εορτής, στις 4 το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας. Ακολούθησε επίκαιρη ομιλία, από τον Ιεροκύρηκα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου, Αρχιμανδρίτη π. Μιλτιάδη Μίτσελλ, με θέμα: «Ταπεινωθώμεν εναντίον Του Θεού Τελωνικώς – Ευκαιρία πνευματικής ανασυγκρότησης και Μετανοίας».


Την ημέρα της εορτής, τελέστηκαν, ο Όρθρος, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, και η Αρτοκλασία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου, κ.κ. Αμβροσίου, ο οποίος κύρηξε τον Θείο Λόγο. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο εφημέριος Μεσοχωρίου Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Γκότσης, ο Ιεροδιάκονος του Μητροπολιτικού Ναού Απερίου π. Λουκάς Ναβρούζογλου, και ο ιερατικώς προϊστάμενος της ενορίας, και υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι.Μ. Καρπάθου και Κάσου, Αρχιμανδρίτης π. Μιλτιάδης Μίτσελλ. Παρών στην πανήγυρη του Αγίου Βλασίου πολιούχου Όθους Καρπάθου, ηταν και ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Μιχαήλ Χανιώτης. Τους ύμνους του Ορθρου και της Θείας Λειτουργίας, απέθωσε πολυμελής χορός ψαλτών και ψαλτριών, υπό την διεύθυνση του κ. Φραγκίσκου Οικονομίδη.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Αμβρόσιος, με τον Ιερό κλήρο, τον Δήμαρχο κ. Χανιώτη και άλλους, φιλοξενήθηκαν σε παρακείμενη οικία, όπου είχαν την ευκαιρία, να αναπτύξουν επικοδομητικό διάλογο.

Ακολούθως η ενορία Όθους, θέλοντας να τιμήσει τον Πολιούχο της, παρέθεσε εόρτιο γεύμα, για όλους τους προσκυνητές, στο Κοινοτικό Μέγαρο Όθους Καρπάθου.