Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Υποδοχή ιερού λειψάνου Αγίας Αναστασίας στην Μάκρη Αλεξανδρούπολης.




Φέτος, το 2013 ο μεταβυζαντινός Ναός της Αγίας Αναστασίας στην Μάκρη Αλεξανδρούπολης συμπληρώνει 180 χρόνια από την ανακαίνισή του που έγινε το 1833. Στα πλαίσια της εορτής της Αγίας Αναστασίας στις 22 Δεκεμβρίου διοργανώθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την ευλογία της ελεύσεως του ιερού λειψάνου της Αγίας από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους. 

Η επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου της μεγαλομάρτυρος Αγίας Αναστασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου το απόγευμα στην Μάκρη. Το ιερό λείψανο μετέφεραν μοναχοί της Μονής οι οποίοι το παρέδωσαν στον Μητροπολίτη μας που περίμενε στην είσοδο του Ναού.
Ο Μητροπολίτης μας μετέφερε το ιερό λείψανο εντός του Ναού και το τοποθέτησε σε ειδική θέση εμπρός από την εικόνα της Αγίας. Ακολούθησε Δοξολογία για την υποδοχή του λειψάνου. Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στους Αγίους της πίστεώς μας, όπως η Αγία Αναστασία, που υπέμειναν αγόγγυστα τα βασανιστήρια και τον θάνατο για να μην προδώσουν την πίστη τους, και κατέληξε στην εποχή μας και στην σημερινή Ελλάδα και τόνισε πως το σημαντικότερο είναι η πίστη στο Θεό. Όποιος έχει πίστη στο Θεό μπορεί να ζήσει και με λιγότερα, μπορεί να σταθεί στα πόδια του και να μην τον καταβάλλουν οι δοκιμασίες και η οικονομική κρίση.
Στη συνέχεια οι πιστοί που είχαν κατακλύσει τον Ναό προσκύνησαν το Ιερό Λείψανο της Αγίας, το οποίο θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στο Ναό.