Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Κυριακή προ των Χριστουγέννων στη Νέα Μαγνησία Λαμίας.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Μικρασιατών Αγίων στη Νέα Μαγνησία Λαμίας Ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή προ των Χριστουγέννων 22 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο μεγάλο γεγονός της Ενανθρωπήσεως του Θεού Λόγου και στη στάση των ανθρώπων απέναντι σε αυτό. Η Γέννηση του Θεανθρώπου και σήμερα, στην εποχή της συγχύσεως είναι η μεγάλη ελπίδα του κόσμου. Ας μη μείνουμε λοιπόν στην εξωτερική προετοιμασία των Χριστουγέννων. Ας ευτρεπίσουμε την καρδιά μας με την αγάπη και την μετάνοια. Ας ετοιμασθούμε την ημέρα εκείνη να κοινωνήσουμε για να γίνει η καρδιά μας φάτνη μιας πνευματικής Βηθλεέμ. Διότι μακριά από την Εκκλησία χωρίς Θεία Λειτουργία και Θεία Κοινωνία, τα Χριστούγεννα είναι χωρίς Χριστό.
Πριν το τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου Μαρίας Παντελή, η οποία είχε διατελέσει νεωκόρος του ναού, τονίζοντας ότι η αείμνηστος υπήρξε ένας άνθρωπος του Θεού, που διηκόνησε την Εκκλησία με απλότητα και ταπείνωση, αφήνοντας σε όλους παράδειγμα αφοσιώσεως και γνησιότητος. 
Μετά τη διανομή του Αντιδώρου το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προσέφερε κέρασμα σε όλους και το Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας παρουσίασε μια ωραία γιορτή με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κάλαντα και θεατρικά.