Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Η πρωτοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στον Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας

Η πρωτοχριστιανική θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη των Αγίων Ιωσήφ του μνήστορος, Δαυίδ του προφητάνακτος και Ιακώβου του Αδελφοθέου.
Στην θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος πλαισιούμενος από Πρεσβυτέρους και Διακόνους.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος στη θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου ετόνισε τον αναβαπτισμό των πιστών μέσα στο πνεύμα της γνησιότητος και του ενθουσιασμού των Χριστιανών των πρώτων αιώνων της Εκ­κλη­σίας που επιτυγχάνεται μέσα από τις ευ­χές, τους ύμνους, το τελετουργικό και τα ιερά Αναγνώσματα της πρώτης αυτής Α­ποστολικής Λειτουργίας, τα οποία εκφράζουν το πνευ­ματικό κλίμα των πρώτων χρι­στιανών και γεμίζουν την ψυχή μας από κατάνυξη μεταδίδοντας την ζέουσα πίστη και την αγία ζωή των πι­στών της πρωτοχριστιανικής εκείνης επο­χής.