Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Θεία Λειτουργιά των Χριστουγέννων στην Καστοριά 2013 (ΦΩΤΟ+Video)




Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Γέννηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς.
Στις 5 το πρωί ήχησαν οι καμπάνες του Μητροπολιτικού Ναού ξεκίνησε η Ακολουθία του Όρθρου στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Σεραφείμ.
Πλήθος πιστών έσπευσε από πολύ νωρίς στην Εκκλησία για να συμψάλλει με τον Επίσκοπο, τους Κληρικούς και τους χορούς τα μοναδικά υμνογραφήματα των Χριστουγέννων στα Κοντάκια «Δεύτε ίδωμεν πιστοί που εγεννήθη ο Χριστός..», «Τι θαυμάζεις Μαριάμ; Τι εκθαμβείσαι τω εν σοι;..», αλλά και να προσευχηθεί στον Γεννηθέντα Κύριό μας να σκεπάζει τις ζωές μας και την Πατρίδα μας.


Ακολούθησε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή Κληρικών και Διακόνων αλλά και την παρουσία του Δημάρχου Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη και πολλών πιστών χριστιανών.
Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Αρχιμ. Στέφανος Σχοινάς ανέγνωσε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου επί τη δεσποτική εορτή της Ενανθρωπήσεως του Χριστού όπου μεταξύ άλλων ανεφέρεται στην τραγωδία που βιώνει ο τόπος μας και σημειώνει ότι το φάρμακο γι' αυτήν την κρίση, που την ονομάσαμε οικονομική, μα πάνω από όλα είναι πνευματική, είναι η επιστροφή μας στην Θεία Οικονομία, δηλαδή στον σαρκωθέντα Κύριο Ιησού Χριστό, που σαν σήμερα ένωσε με την παρουσία Του τα επίγεια με τα επουράνια.
Στο τέλος δε της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος της των Καστοριέων Εκκλησίας ευχήθηκε στον καθένα ξεχώριστα υγεία και δύναμη και να ζούμε πάντοτε τα Χριστούγεννα μέσα στις καρδιές μας.