Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των Χριστουγέννων εις τον Ι.Μ.Ν. Αγ. Παρασκευής - Λαγκαδά.


Η Μεγάλη Δεσποτική εορτή της κατά Σάρκας Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, η «μητρόπολιν πασῶν τῶν ἑορτῶν» (PG 48, 752), σύμφωνα με τον πρώτο ομιλούντα για την εορτή των Χριστουγέννων Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, εορτάσθηκε με λαμπρότητα στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου της εορτής των Χριστουγέννων και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, που τελέσθηκε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής, ο οποίος και ήταν κατάμεστος από τις πρώτες πρωινές ώρες από πιστούς που προσήλθαν με ευλάβεια για να τιμήσουν το γεγονός της Ενανθρωπήσεως του Θεού και παράλληλα να προσευχηθούν για την γρήγορη επίλυση όλων των προβλημάτων τους καθώς και την εκτόνωση της κρίσεως σε όλους τους τομείς που διανύει η Πατρίδα μας. 

Κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη το εόρτιο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ.κ Βαρθολομαίου, το οποίο αναφέρεται στην σημασία του θεσμού της παραδοσιακής οικογένειας τονίζοντας ότι «Καί ώρισεν ο Κύριος την συζυγίαν του άρρενος και του θήλεος εν τη ευλογημένη οικογενεία. Αυτός ο θεσμός της χριστιανικής οικογενείας αποτελεί το κύτταρον της ζωής και την θερμοκοιτίδα της υγιούς ψυχικώς και σωματικώς αναπτύξεως των τέκνων. Ως εκ τούτου, αποτελεί οφειλήν της Εκκλησίας αλλά και καθήκον της ηγεσίας εκάστου λαού η διάποικίλων τρόπων  ενίσχυσις του θεσμού της οικογενείας.» και «Πάντες οφείλομεν να ενθαρρύνωμεν την δημιουργίαν και την λειτουργίαν των φυσιολογικών οικογενειών  διά να αναπαράγουν υγιείς ψυχικώς και χαρούμενους πολίτας», προτρέποντας όλους τους Πνευματικούς και Εκκλησιαστικούς ηγέτες καθώς και όλους του ιθύνοντες του κόσμου τούτου ότι για «να αναπτυχθή εν παιδίον υγιώς και ομαλώς απαιτείται μία οικογένεια όπου ο ανήρ και η γυνή ζούν αρμονικώς, ως εν σώμα, μία σαρξ, μία ψυχή, υποτασσόμενοι ο ένας προς τον άλλον» μία «Οικογένεια εις στην οποία θα αναπαύεται ο Θεός». Παράλληλα μεταξύ των άλλων αναφέρεται και στους διωγμούς των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, κάνοντας ειδική αναφορά στους απαχθέντες Μητροπολίτες αλλά και στις μοναχές της Μααλούλα λέγοντας, «2013 χρόνια και το Παιδίον Ιησούς είναι ακόμη φυλακισμένον με τους δύο Ιεράρχας της Συρίας Παύλον και Ιωάννην, με τας Ορθοδόξους μοναχάς και πολλούς ακόμη ανωνύμους και επωνύμους χριστιανούς».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας παίρνοντας αφορμή από το εόρτιο μήνυμα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου, τόνισε ότι πάντα η κοινωνία μας είχε ως πυρήνα της, την Χριστιανική Οικογένεια. Δεν είναι δυνατόν για χάρη των δυσκολιών της εποχής και κυρίως τις οικονομικής κρίσεως να ξεπουλήσουμε την παράδοση του τόπου μας και πρώτα από όλα τον θεσμό της οικογενείας με αποτέλεσμα να γινόμασθε ξένοι στον τόπο μας. Ενώ κάνοντας έκκληση σε κάθε αρμόδιο και κάθε φορέα τους προέτρεψε να λάβουν υπόψη τα όσα ελέχθησαν μέσο του μηνύματος του Οικουμενικού Πατριάρχου και όλοι μαζί με μία ενωμένη παρουσία να διεκδικήσουμε τα δίκαια μας και να φυλάξουμε τις παραδόσεις του τόπου μας.

Τέλος ορμώμενος από την παρουσία πολλών παιδιών που προσήλθαν κατά την διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας, συνεχάρη τους γονείς τονίζοντας ότι πρέπει να προτρέψουμε τα παιδιά μας αποκτήσουν πνευματικά βιώματα ώστε να μπορούν αντισταθούν στις πολλές δοκιμασίες και τους πειρασμούς της κοινωνίας μένοντας ενωμένα και κάτω από την σκέπη της Εκκλησίας, ενώ κατέληξε ευχόμενος προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα Χρόνια Πολλά, και Ευλογημένα, Δύναμη, την κατ΄ άμφω υγιεία προς όλους με αγάπῃ πολλή και πλουσία την χάρη του Τεχθέντος εν Βηθλεέµ Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ηµών Ιησού Χριστού.