Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Χριστούγεννα στην Εκκλησία της Χαλκίδος.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν στην Πόλη της Χαλκίδος, την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, αλλά και σε όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς Μητροπόλεως με τις 144 Ενορίες και τα 14 Μοναστήρια.
Την παραμονή το πρωί, Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών των Χριστουγέννων και προεξήρχε στην Εσπερινή Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.
Αμέσως μετά, μετέβη στην Ιερά Μητρόπολη όπου δέχθηκε τις επισκέψεις μικρών και μεγάλων για τα καθιερωμένα κάλαντα, αλλά και την ανταλλαγή εορτίων ευχών. Γι’ ακόμη μια φορά η Ιερά Μητρόπολη έγινε τόπος συνάντησης και επικοινωνίας και δυνατότητος έκφρασης της αγάπης προς όλους.




Το ίδιο βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, στις 6.00 μ.μ., στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος ετελέσθη ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, στον οποίον χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος με τη συμμετοχή των Κληρικών της Πόλεως και πολλών ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι γέμισαν τον Ι. Ναό και προσευχήθηκαν στον Νεογέννητο Σωτήρα Χριστό, μέσα από τους θαυμάσιους Ύμνους της Ιεράς Ακολουθίας.
Ανήμερα των Χριστουγέννων, νωρίς το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στην Θεία Λειτουργία, στην ιστορική Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, ενώπιον πολυπληθούς εκκλησιάσματος και αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τους υπευθύνους Ιερείς και τους εθελοντές της Ι. Μητροπόλεως, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδος και το Σωφρονιστικό Κατάστημα Χαλκίδος. 




Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών. Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας κήρυξε τον Θείο Λόγο και στη συνέχεια εγκατέστησε, μετά την επίσημη, διά Προεδρικού Διατάγματος, μετατροπή της Μονής σε Ανδρώα, το νέο Ηγουμενοσυμβούλιό της και επέδωσε στον Ηγούμενο Αρχιμ. Ιάκωβο Μπαλωμένο την Ηγουμενική Ράβδο, ως δείγμα και σύμβολο της πνευματικής του εξουσίας, αναφερθείς με επαινετικούς λόγους στο πρόσωπό του, όπως και στους υπολοίπους πατέρες, οι οποίοι απαρτίζουν την Αδελφότητα.




Το απόγευμα της 26ης Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Αγίου Στεφάνου Χαλκίδος, ενώ ανήμερα της εορτής του Πρωτοδιακόνου λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων Ν> Αρτάκης Χαλκίδος, ευχηθείς κατάλληλα στον εορτάζοντα Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αρχιμ. Στέφανο Καραμούζη.