Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Καλούμαστε να γνωρίσουμε τον Ιησού, για να αναστηθούμε εσωτερικά.


Ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

"Το να γνωρίσει κανείς τον Ιησού είναι το πρώτο βήμα, για να αναστηθεί εσωτερικά και να προχωρήσει. Η γνωριμία αυτή θα δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσει τον εαυτό του και να αισθανθεί την ανάγκη να γυρίσει στον Θεό Πατέρα" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Ι. Ν. Αγ. Μελετίου Σεπολίων, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.



Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην σημερινή περικοπή του Ευαγγελίου και μίλησε για τις ανθρώπινες σχέσεις και την ανάγκη του ανθρώπου να γνωρίσει τον Ιησού και τον εαυτό του, "για να γεννηθεί το οικοδόμημα της Σωτηρίας" επισήμανε ο Μακαριώτατος και συμπλήρωσε "Πόσους ανθρώπους συναντάμε σήμερα με τον πόθο του Ζακχαίου να γνωρίσουν τον Ιησού; Πόσοι σήμερα θέλουν να κάνουν μια καινούργια αρχή, για να ακούσουν τη φωνή του Χριστού, ότι σκοπός του είναι να κάνει τον καθένα καθαρότερο από το φως, λαμπρότερο από τον ήλιο; Αυτό, δηλαδή, που έζησε ο Ζακχαίος και άκουσε ότι σε αυτό το σπίτι, στα πρόσωπα που κατοικούν εδώ, ήρθε η Σωτηρία".

Ευχήθηκε, εξάλλου, δύναμη σε μία εποχή δύσκολη, που οι άνθρωποι και αδελφοί μας υποφέρουν και η ψυχή του καθενός μας γίνεται στενόχωρη.