Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Για τα Θεοφάνεια ο Νεαπόλεως Βαρνάβας στην Ιερά Μονή του Οσίου Ξενοφώντος.


Με λαμπρότητα και κατά την παράδοση εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Άγιον Όρος και την Ιερά Μονή του Οσίου Ξενοφώντος, την οποία επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας έπειτα από πρόσκληση του Καθηγουμένου της Μονής π. Αλεξίου.

Ανήμερα των Θεοφανείων ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τον πρωτοχρονιάτικο άρτο της Μονής παρουσία του Καθηγουμένου π. Αλεξίου, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος π. Γαβριήλ, της Αδελφότητας της Μονής και των προσκυνητών.


Η καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα πραγματοποιήθηκε την επομένη, εορτή του Τιμίου Προδρόμου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε, για δεύτερη φορά φέτος, ο φοιτητής Κωνσταντίνος Ρέρρης, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος προσέφερε έναν χρυσό Σταυρό.

Τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως συνόδευαν Δήμαρχοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.