Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΝΝΩΝΟΣ.


Με μεγάλη την συμμετοχή των πιστών χριστιανών του Κραννώνα, της ευρύτερης περιοχής και της Λάρισας τελέσθηκε και φέτος η Ιερά και λαμπρά εορτή και πανήγυρις της βυζαντινής πετρόκτιστης εκκλησίας της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Κραννώνα, όπου το θεομητορικό κάθισμα και η περίπυστος αγία εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής. Παρά το ψύχος και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες τελέσθηκαν πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας, το διήμερο 26 και 27 Ιανουαρίου 2013, οι δε πιστοί προσήρχοντο μετ΄ευλαβείας, από το πρωί έως το βράδυ, προκειμένου να ασπαστούν την ιερά και χαριτόβρυτη αγία εικόνα της Παναγίας του Κραννώνα, που πριν από 146 χρόνια (27/1/1867) αποκαλύφθηκε θαυματουργικά μέσα στην γη, ύστερα από αποκάλυψη της ίδιας της Θεοτόκου !

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αναστάσιμος Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από τον Αρχιμανδρίτη π. Αχίλλιο Τσούτσουρα, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος κάλεσε τα πλήθη των ευσεβών Χριστιανών να υμνήσουν και να τιμήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο με την ζωή και το έργο τους ώστε να δεχθούν πολλές μυστικές ιερές αποκαλύψεις στις καρδιές  τους, από την κραταιά προστασία, την μητέρα και τροφό του γένους μας, την Παναγία Πηγή και μητέρα του φωτός. Στο τέλος ο ιερός κλήρος και οι πιστοί Χριστιανοί λιτάνευσαν μέσα στα χωράφια την ιερά εικόνα της Θεομήτορος και τέλεσαν δέηση υπέρ υγείας και σωτηρίας όλων των χριστιανών.
Στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού παρέστη και έψαλλε μελίρρυτα ο Μουσικολογιώτατος Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας, μαζί με εκλεκτό χορό Ιεροψαλτών.
Την επόμενη ημέρα Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 το πρωί, έλαβε χώρα πανηγυρικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα τον Αρχιμανδρίτη π. Κύριλλο Ιατρό, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και συνιερουργό τον εφημέριο του χωριού, Αιδεσιμώτατο π. Ευθύμιο Τσιάμαλο στον κατάμεστο από ευλαβείς Χριστιανούς εορτάζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας.
Ο π. Κύριλλος μίλησε για την ξεχωριστή αυτή εορτή της Παναγίας μας και για τα πολλά και μεγάλα μηνύματα που παίρνει ο σύγχρονος άνθρωπος από την αγία μας Εκκλησία, από τον ευαγγελικό λόγο, από τις παραβολές του Ιησού και από το παράδειγμα της Υπεραγίας Θεοτόκου, που καθημερινά αποκαλύπτεται μέσα στις καρδιές των ανθρώπων, καθοδηγώντας τις εις νομάς σωτηρίους.
Στο τέλος όλοι οι πιστοί Χριστιανοί έψαλλαν επ΄ Εκκλησίας το Απολυτίκιον της ευρέσεως της ιεράς εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Κραννωνιότισσας:
Ήχος δ΄Ταχύ προκατάλαβε
«Τήν Θείαν  εικόνα Σου, φανερωθείσαν ημίν, τιμώμεν γηθόμενοι οι εν Κραννώνι πιστοί και χαίροντες κράζομεν, χαίρε η προστασία πάσης της Θεσσαλίας, χαίρε των ιαμάτων η πολύκρουνος κρήνη, χαίρε η της Λαρίσης Προστάτις και Πρόμαχος »