Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Με μεγάλη λαμπρότητα η Εορτή του Αγίου Ελευθερίου στην Αργολίδα.

Με μεγάλη λαμπρότητα τιμούν οι κάτοικοι της Αργολίδας τον ιερομάρτυρα Άγιο Ελευθέριο. Πιο συγκεκριμένα στο δημοτικό διαμέρισμα Πυργέλας του δήμου Άργους Μυκηνών ,εορτάζει ο κοιμητιριακός ναός που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ελευθέριο . Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος πλαισιωμένος από ιερείς από Την επαρχία Άργους και Ναυπλίας. Στο τέλος του αρχιερατικού εσπερινού ο θεοφιλέστατος μίλησε για την ζωή και το έργο του Αγίου Ελευθερίου.

Εόρταζε την μνήμη του Αγίου και ο ιερός ναός στο Ναύπλιο που είναι αφιερωμένος στον Άγιο , στην περιοχή Αγίας Μονής .Πρόκειται για ένα πανέμορφο εξωκλήσι με θέα τον απέραντο ελαιώνα του Ναυπλίου αλλά και το θρυλικό κάστρο του Παλαμηδίου. Ο ναός αυτός ανήκει στην οικογένεια του Κων/νου Κουλιόπουλου από την Αρκαδία και το χωριό Σάγκα. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την παράδοση η οικογένεια του κ. Κουλιόπουλου αγόρασε το τεράστιο κτήμα στην περιοχή περίπου 140 στρεμμάτων μαζί και το εκκλησάκι ,που σύμφωνα με μαρτυρίες παλιών κατοίκων της περιοχής εόρταζε της Αγίας Μαρίνας ,λένε πως η Αγία εμφανίζονταν γύρω από την εκκλησία πολύ συχνά, μάλιστα στο ναό υπήρχε και μία εικόνα της Αγίας από την εποχή εκείνη, περίπου το 1897,κατόπιν η εκκλησία ανακαινίστηκε και αφιερώθηκε στον Άγιο Ελευθέριο ,άγνωστο γιατί. Πάντως το εκκλησάκι αυτό προϋπήρχε και πριν το 1897,μάλιστα προφορικές μαρτυρίες το θέλουν να άνηκε πολύ παλιά στο βυζαντινό μοναστήρι της Αγίας Μονής που είναι λίγο πιο κάτω.Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο ιερέας πατέρας Ελευθέριος.

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Ευάγγελο Μπουγιώτη

Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Πυργέλας Άργους Μυκηνών








Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου στο Ναυπλίου