Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αρχιεπίσκοπος: "Ήρθε η ώρα να πούμε όλοι τέλος στην κατοχή της Κύπρου" .


xristof Με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία της Κύπρου. Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο,

«Εδώ στην Κύπρο, υπάρχει έντονη η προσωποποίηση της υποκρισίας. Πολλά δάκρυα κροκοδείλια και φωνές ακούγονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κι ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις και στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στα Ηνωμένα Έθνη, όλοι, και δήθεν πολιτισμένοι λαοί, κάνουν πως δεν ακούν και δεν καταλαβαίνουν», δήλωσε ο Μακαριώτατος μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κύπρου. «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πούμε όλοι μαζί "τέλος στην κατοχή της Κύπρου"», κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος, μετά την συνάντηση, η οποία κράτησε σχεδόν μία ώρα.
Ο κ. Ιερώνυμος συνοδευόταν από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο και Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το πρωί, έγινε η επίσημη υποδοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Λευκωσία, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Κύπρου.
Ο Μακαριώτατος κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε τον κ. Ιερώνυμο υπογραμμίζοντας ότι η επίσκεψη «αποσκοπεί στην τόνωση, τόσο του θρησκευτικού όσο και του εθνικού φρονήματος του λαού μας».
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος αντιφωνώντας είπε: «Προσκυνούμε του τάφους των μαρτύρων, των αγίων και των ηρώων, που είναι διάσπαρτοι σε όλη την Κύπρο».
Και τόνισε: «Προσευχόμαστε και ευχόμαστε ώστε όλες οι θρησκευτικές κοινότητες της Κύπρου να ζουν σε κλίμα ειρήνης και αλληλοκατανοήσεως». Αμέσως μετά ο κ. Ιερώνυμος κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.
Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και τα μέλη της συνοδείας του παρακάθησαν στην πανηγυρική συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου, όπου οι δύο προκαθήμενοι αναφέρθηκαν αναλυτικά, τόσο στο εθνικό θέμα της Κύπρου, όσο και σε θέματα ενότητας των Ορθοδόξων, αλλά και σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εκκλησία στον σύγχρονο κόσμο.
Αύριο, Παρασκευή, ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του θα επισκεφθούν τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, τα Φυλακισμένα Μνήματα και θα τελέσουν τρισάγιο για τους πεσόντες της ΕΛ.ΔΗ.Κ
φωτό: Χρήστος Μπόνης