Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Την αρχαιοπρεπή θεία λειτουργία των αποστολικών διαταγών τέλεσε ο Μητροπολίτης Βεροίας για νέους και νέες.

PDFΕκτύπωσηE-mail

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου το βράδυ, με την ευκαιρία της εορτής της αγίας Ανυσίας, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε στον ιερό ναό αγίων Αναργύρων Βεροίας την αρχαιοπρεπή θεία λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών.

Στη θεία λειτουργία συμμετείχαν κυρίως νέοι και νέες που είχαν την ευκαιρία να βιώσουν το μυστήριο της θείας ευχαριστήριας, όπως το βίωναν οι πρώτοι χριστιανοί. Να σημειωθεί ότι το κείμενο της θείας Λειτουργία αυτής είναι το αρχαιότερο σωζόμενο όπως και ο τρόπος τέλεσής της. Τελείται στο κέντρο του ναού και χαρακτηρίζεται από απλότητα και λιτότητα με ιδιαίτερη βαρύτητα στα ιερά αναγνώσματα.

Το θείο λόγο κήρυξε ο σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο της αγίας Ανυσίας με σύγχρονες προεκτάσεις από την καθημερινότητα των νέων ανθρώπων.