Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ένας Ιεραπόστολος Επίσκοπος στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών.


Ανάμεσα στις όμορφες στιγμές της Ενοριακής ζωής εκτός απο τις Λατρευτικές Συνάξεις,τις Αγρυπνίες, τις Εκδηλώσεις, τις Εκδρομές κ.α, κεντρική θέση κατέχει η υποδοχή και η φιλοξενία εκλεκτών Εκκλησιαστικων προσωπικοτήτων όπως είναι και ο Σεβ.Μητροπολίτης Χαρτούμ και Έξαρχος παντός Σουδάν κ.ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.
Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2011 ημέρα που η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη των εν Αγίω Όρει Οσίων και Θεοφόρων Πατέρων υποδεχθήκαμε τον Σεβασμιώτατο στον Ιερό Ναό μας, όπου τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Προσφωνώντας Τον ο Εφημέριος μεταξύ άλλων είπε: «Με ιδιαίτερη χαρά και Τιμή υποδεχόμαστε σήμερα στην Ενορία μας έναν Ιεραπόστολο Επίσκοπο, ὁ οποίος έχει δανείσει τα πόδια του στον Ιησού για να περπατά, Εκείνος, σε τόπους μακρινούς και απαρηγόρητους.
Ανάμεσά μας βρίσκεται ὁ Πολυσέβαστος, Εκλεκτός, Λαμπρός, Δυναμικός και ταπεινός ταυτόχρονα, Πολύπειρος,Φιλόπονος με τεράστιο έργο τόσο στην Ιερατική του Διακονία όσο και τώρα γι᾿ αυτό και Αποδεκτός, Μητροπολίτης Χαρτούμ και Έξαρχος παντός Σουδάν κ.ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ στενός συνεργάτης και Κηρηναίος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.ΘΕΟΔΩΡΟΥ .
Το «γεώργιον» , Σεβασμιώτατε ,το πνευματικό χωράφι που Σας παρέδωσε και Σας εμπιστεύθηκε η Εκκλησία να οργώσετε με το αλέτρι του κηρύγματος και να σπείρετε με τον Θείο Σπόρο και να ποτίσετε με τον Τίμιο ιδρώτα Σας, δεν είναι μόνο χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Μητέρα Πατρίδα αλλά είναι ένας τόπος (και αυτό το γνωρίζετε καλύτερα Εσείς) όπου η φτώχεια , η πείνα, ,οι αρρώστιες διαφθορά, η εγκληματικότητα κ.α, καθιστούν βαρύ, δύσκολο, υπεύθυνο, και μαρτυρικό το έργο του Επισκόπου που μόνο η Πίστη στον Νεκραναστημένο Σωτήρα τον κρατούν εκεί, στο μακρινό Χαρτούμ για να δίνει την Μαρτυρία του Ιησού και του Ελληνισμού στους «εγγυς και στους μακράν».
Στο τέλος ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης της Αλεξανδρινής Εκκλησίας απηύθυνε λόγους αγάπης λόγους Πατρικούς και Φιλόστοργους, λόγους στηρικτικούς και παρηγοριτικούς, λόγους Αγιοπνευματικούς και Εκκλησιαστικούς στο εκκλησίασμα το οποίο έσπευσε να λάβει την Αρχιερατική Του Ευχή και Ευλογία.

από http://thiva-press.blogspot.com/2011/06/blog-post_3679.html