Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Επίτιμος Δημότης Ορχομενού ο Μακαριότατος κκ. Ιερώνυμος.



Η 10η Σεπτεμβρίου 2010 ήταν για την πόλη του Ορχομενού ξεχωριστή και για ένα ακόμη λόγο. Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με αφορμή την επίσημή επίσκεψή του στην Μεγαλόχαρη, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και από Θηβών και Λεβαδείας κκ. Ιερώνυμος ανακηρύχθηκε «Επίτιμος Δημότης» σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά στην έδρα του Δήμου.
Υπό τους πανηγυρικούς σκοπούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Ορχομενού, η οποία διάγει νέα περίοδο ακμής, στα σκαλοπάτια υποδέχθηκαν τον κκ. Ιερώνυμο και τον Σεβασμιότατο Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιο, ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος και ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Παναγιώτης Υπερήφανος, ενώ κοπέλες με παραδοσιακές ενδυμασίες τον έραιναν με άνθη.
Ακολούθως ο κκ. Ιερώνυμος έδωσε την ευχή του σε έναν ένα ξεχωριστά τους παρισταμένους Δημοτικούς Συμβούλους.
Ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Ορχομενού κ. Γιάννης Πάνου συντόνισε την λιτή τελετή, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής μας κοινωνίας, καλώντας τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Παναγιώτη Υπερήφανο να αναγνώσει την απόφαση του ΔΣ, την οποία απέδωσε σε αναμνηστική κασσετίνα. Στη συνέχεια κάλεσε τον Δήμαρχο Ορχομενού κ. Λουκά Υπερήφανο να προσφωνήσει τον Αρχηγό της Ελλαδικής Εκκλησίας.
«Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, Σεβάσμιοι πατέρες, Αγαπητοί δημότες και δημότισσες. Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα τιμής και χαράς για τον Δήμο Ορχομενού αλλά και για μένα προσωπικά, που από τη θέση του Δημάρχου υποδέχομαι τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο. Μακαριώτατε στο παρελθόν είχα την τύχη να σας υποδεχθώ πολλές φορές ως Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και να σας εκφράσω εκ μέρους όλων των Ορχομένιων τις ευχαριστίες μας για το διαρκές έμπρακτο ενδιαφέρον σας για τον τόπο μας» είπε ο κ. Υπερήφανος. Και συνέχισε:
«Σήμερα όμως, τούτη την ξεχωριστή ημέρα, την ημέρα του θαύματος της Παναγίας μας, έχω την μέγιστη τιμή, εκπροσωπώντας όλους τους δημότες και δημότισσες του Ορχομενού, να σας υποδεχθώ ως Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.
Γεγονός που μας γεμίζει υπερηφάνεια γιατί ο επί δεκαετίες προκαθήμενος της Βοιωτικής Εκκλησίας, ο πνευματικός μας πατέρας, ο σεβαστός επιστήμονας, ο άνθρωπος που έπραξε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τους Βοιωτούς, σήμερα βρίσκεται στο τιμόνι της Εκκλησίας ολόκληρης της Ελλάδας και πράττει τα ίδια για όλους τους κατοίκους της χώρας μας. Το να αναφερθώ στο έργο του Αρχιεπισκόπου είναι τουλάχιστον περιττό, ιδιαίτερα στον τόπο που υπηρέτησε και ευεργέτησε για τόσα πολλά χρόνια. Άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, όλοι όμως σε κάποια περίοδο της ζωής μας έχουμε γίνει αποδέκτες του έργου του» είπε. «Με συγκίνηση ανακοινώνω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ορχομενού, με ομόφωνη απόφασή του, αναγνωρίζοντας το κύρος, την ακτινοβολία, το επιστημονικό έργο και πάνω απ’ όλα την πνευματική του απήχηση ανακηρύσσει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Επίτιμο Δημότη Ορχομενού και του απονέμει το χρυσό Μετάλλιο της πόλης ως μικρή ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης της προσωπικότητάς του. Μακαριώτατε η αποδοχή αποτελεί τιμή για μας» κατέληξε στην προσφώνηση του ο Δήμαρχος Ορχομενού απονέμοντάς του το μετάλλιο της πόλης με την απεικόνιση του Φρίξου και της Έλλης.
Ακολούθως, τον κκ. Ιερώνυμο προσφώνησε και ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δήμου Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης ως εξής:
«Σεβασμιότατε Πατέρα Γεώργιε, κ.κ εκπρόσωποι της ορθοδόξου εκκλησίας του Καλλικράτειου Ορχομενού, κύριοι συνάδελφοι αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες. Μεγάλη η τιμή και η χαρά στην ταπεινότητά μου να συμμετάσχω με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου σε αυτή την απλή συγχρόνως τόσο σημαντική , αλλά και τυπική τελετή της ανακήρυξης του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών ως επίτιμου Δημότη Ορχομενού. Την αποκάλεσα τυπική γιατί εμείς οι Ορχομένιοι θεωρούμε επί της ουσίας δημότη Ορχομενού το Μακαριότατο. Η αγάπη του για τους συμπολίτες μας, αλλά και οι τόσο συχνές επισκέψεις του στην πόλη μας αποδεικνύουν τα προαναφερόμενα..» είπε. Και συνέχισε: « Κυρίες και κύριοι, Κατά γενική ομολογία, η χώρα μας περνά την πιο δύσκολη οικονομικά και όχι μόνο περίοδο από την μεταπολίτευση και μετά. Τύχη όμως αγαθή για εμάς τους Έλληνες να έχουμε προκαθήμενο της Ορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας έναν νηφάλιο χωρίς φανατισμούς άξιο και σοφό, θα έλεγα ιεράρχη, που καθοδηγεί τους πιστούς με μεγάλη επιτυχία. Εμείς οι Βοιωτοί είμαστε υπερήφανοι γιατί ο Μακαριότατος είναι συντοπίτης μας. Μακαριότατε φεύγοντας από τη Βοιωτία για να αναλάβετε τα νέα σας καθήκοντα, το κενό που αφήσατε πίσω σας είναι τεράστιο και μας λείπετε, όμως σας βεβαιώ πως σας αντικαθιστά ένας εξίσου άξιος ιεράρχης συνεχιστής του τόσο σημαντικού έργου σας, αλλά και της αγάπη σας για μας τους Ορχομένιους. Και για την επιλογή σας αυτή θερμά σας ευχαριστούμε. Εύχομαι με όλη μου την ψυχή να σας έχει ο θεός καλά για να συνεχίσετε το τόσο σημαντικό έργο που παράγετε» κατέληξε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Ξηρογιάννης.
Η σεμνή τελετή έκλεισε με τα σοφά λόγια του Μακαριοτάτου, ο οποίος έκανε λόγο για «εποχή συνεργασίας, σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε πως «πρέπει να στηρίζουμε όσους παλεύουν για την πρόοδο ενός τόπου» και τόνισε πως ο Ορχομενός «αποτελεί κομμάτι της καρδιάς μου» ενώ ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο για την τιμή. Μάλιστα, δεν παρέλειψε – άλλωστε βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο – να στείλει και ένα ακόμη μήνυμα: «Με ρωτάνε στην Αθήνα τι κόμμα είμαι; Είμαι όλα τα κόμματα. Είμαι και ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ. Συνεργάζομαι με όλους για το καλό της χώρας μας» είπε, μεταξύ άλλων, ο «πνευματικός πατέρας» των Βοιωτών και όλων των Ελλήνων!







από orchomenos-press.blogspot.com