Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Πάτρας.


Με μεγάλη λαμπρότητα τελούνται αυτό το διήμερο, στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας της Πάτρας, οι ετήσιες θρησκευτικές εκδηλώσεις, εν όψει του εορτασμού αύριο, Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, της μνήμης της Αγίας, καθώς και των τριών παιδομαρτύρων θυγατέρων της, Ελπίδος, Πίστεως και Αγάπης.

Η επίσημη έναρξη του εορτασμού έγινε με τη μεταφορά, στις 11 το πρωί της Πέμπτης, της Εικόνας στον πρόναο, για προσκύνημα. Στις 6.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας, κατά τον οποίο θα μιλήσει ο αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας. Εξάλλου, στις 10 το βράδυ της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί Μικρά Αγρυπνία, όπου θα κηρύξει το Θείο Λόγο ο αρχιμ. π. Νεκτάριος Κωτσάκης, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού.

Την Παρασκευή το πρωί, στις 7, θα ξεκινήσει Όρθρος και αμέσως μετά θα ακολουθήσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα ιερουργήσει και θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα τελέσει τη χειροτονία σε πρεσβύτερο του ιεροδιακόνου του Ναού, Νικολάου Γκολφινοπούλου. Επίσης, στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής θα ψαλούν Πανηγυρικός Εσπερινός και Παράκληση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί Ιερά Λιτανεία της Αγίας Εικόνας, που θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Πλατεία Αγίας Σοφίας - οδός Αγ. Σοφίας - Έλλ. Στρατιώτου - Λευκωσίας - Ζακύνθου - Αγ. Σοφίας - Ιερός Ναός.

Τέλος, για το Σάββατο το βράδυ, στις 8.30, έχουν προγραμματιστεί εορταστικές εκδηλώσεις με ελληνικούς χορούς στην πλατεία Αγίας Σοφίας.