Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Μητρόπολη Νεαπόλεως



Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος

Με την Επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, όπου βρισκόταν για να παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυσή της.

Ο Πατριάρχης επισκέφθηκε την Ιερά Μονή και παραβρέθηκε στην επίσημη υποδοχή της Θαυματουργούς Εικόνος της Παναγίας Χορταϊτου του 14ου αιώνα.



Νωρίτερα ο Πατριάρχης τέλεσε τρισάγιο στο μνημείο Καέντων Χορτιάτη και αμέσως μετά με πομπή κατευθύνθηκε στο βυζαντινό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη.

Λίγο πριν την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, η επίσημη υποδοχή του αντιγράφου της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Τριχερούσης, που φυλάσσεται στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.