Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Δεκέμβριο.

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εδέχθη τον Αξιότιμο κ. Πάνο Καρβούνη, Διευθυντή της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο οποίος μετέφερε την απαντητική επιστολή του Εξοχωτάτου κ. José Manuel Barosso. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ του Μακαριωτάτου Προέδρου, του κ. Καρβούνη και των Σεβασμιωτάτων Μελών για διάφορα θέματα που απασχολούν την Εκκλησία και την σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ζήτησε από τον κ. Καρβούνη να μεταφέρει στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως την επιθυμία της Εκκλησίας της Ελλάδος ώστε να υπάρξει θεσμική σχέση Εκκλησίας και Ευρωπαϊκής Ενώσεως, να τονισθεί η δυσκολία υλοποίησης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, να αναπτυχθούν τα προγράμματα της μεταναστευτικής πολιτικής για την ωφέλεια των μεταναστών και των πολιτών των Κρατών – μελών. Επίσης η Ιερά Σύνοδος εξέφρασε την επιθυμία της, οι επισκέπτες εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, πέραν των άλλων αρμοδίων φορέων της Ελληνικής Πολιτείας, να επισκέπτονται και τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Η επιστολή του κ. Barosso ανηρτήθη στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος (http://www.ecclesia.gr/greeknews).

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου