Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ιερός Ναός Αγίας Άννης Κατερίνης.

Ήταν κάπου στα μέσα του 1990 όταν αρκετοί κάτοικοι των βορείων προαστείων της Κατερίνης εκδήλωσαν το ενδιαφέρον της ανέγερσης κάποιου ναού στην περιοχή, μιας και ο πλησιέστερος ναός βρισκόταν πολύ μακρυά. Τότε μια μερίδων κατοίκων επισκέπτεται τον Μητροπολίτη Κατερίνης κ.Αγαθόνικο ο οποίος απαντά θετικά στο αίτημα τους. Συγκροτείται μια επιτροπή και αρχίζει σύντομα η δημιουργία ενός πρόχειρου ναού. Στις 9 Δεκεμβρίου τελέστηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία στο πρόχειρο αυτό ναό και τρία χρόνια αργότερα τον Δεκέμβριο του 1993 παραμονή της Συλλήψεως της Αγίας Άννης μπήκαν τα θεμέλια για τον νέο Ιερό Ναό. Μετα απο λίγα χρόνια στις 24 Ιουλίου του 1997 τελούνται τα εγκαίνια στο νέο και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Αγαθονίκου και Καστορίας κ.Σεραφείμ μαζί με πλήθος πιστών. Λίγα χρόνια αργότερα το Νοέμβριο του 2005 τελούνται και τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου μας Αγίου Φανουρίου. Αποτελεί μεγάλη ευλογία για τον Ναό μας η παρουσία των λειψάνων της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης και του Αγίου Νικολάου του Πλανά.

Ευχαριστούμε τον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης