Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Λαοθάλασσα πιστών στην Τήνο για την Κοίμηση της Θεοτόκου (ΦΩΤΟ).

 DSC 3190

Χιλιάδες πιστών από όλα τα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού προσήλθαν στο Ιερό νησί της Τήνου, συνεορταστές και συμπανηγυριστές της Μεγάλης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και συμμετείχαν με κατάνυξη στις τελεσθείσες Λειτουργικές Τελετές και εορταστικές Εκδηλώσεις, με επίκεντρο τον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας.

Την παραμονή της εορτής, στον κατάμεστο από πιστούς Ναό τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού, της Τήνου και παρεπιδημούντων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ εστίασε το κἠρυγμά του στο υμνογραφικό "τη ενδόξω Κοιμήσει σου...", αναφερθείς στην υπό του Κυρίου Ανάσταση και τη Μετάσταση της Θεοτόκου και τη Μετέθεσή Της στον Ουρανό, πλησίον του Θρόνου του Θεού, ως Πρέσβειρα και Μεσίτρια των ανθρώπων προς Αυτόν.

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, κατά τη διάρκεια της οποίας προσήλθε ο εκπροσωπών την Κυβέρνηση, Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικ. Δένδιας, συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ και ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ και παρέστησαν επίσης, η Βουλευτής Κυκλάδων κα Αικατερίνη Μονογυιού, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Επάρχος Τήνου Αναστασία Δεληγιάννη, ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο Αντιπρόεδρος και τα Μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, εκπρόσωποι των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων, καθώς και μέγα πλήθος πιστών.

Ακολούθησε πάνδημος Λιτανεία της Θαυματουργού Εικόνος της Μεγαλόχαρης, υπό τους χαρμόσυνους συριγμούς των ελλιμενισμένων προς απόδοση τιμών πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού Φ/Γ «ΑΙΓΑΙΟΝ», Α/Γ «ΧΙΟΣ», ΤΠΚ «ΜΥΚΟΝΙΟΣ» και Ρ/Κ «ΑΧΙΛΛΕΥΣ» και του Λιμενικού Σώματος ΠΑΘ 090 "ΓΑΥΔΟΣ", ΠΛΣ 609 και ΠΛΣ 219, την οποία πλαισίωσαν αγήματα εξ αυτών, μαζί με τη Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού και του ΠΙΙΕΤ.

Από την Εξέδρα της Μεγαλόχαρης, στην οποία κατέληξε η λιτανεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανέπεμψε δέηση προς την Θεοτόκου, μετά την οποία υπό το κράτους εμφανούς εθνικής και θρησκευτικής συγκινήσεως ανεφέρθη στη διαχρονική προστασία της Θεοτόκου προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Γένος των Ελλήνων και απηύθυνε προς όλους προσκλητήριο ενότητος για την υπέρβαση των δυσκολιών και των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας.

Καλωσόρισε δε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον εκπροσωπούντα την Κυβέρνηση Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νικ. Δένδια και τους Ενδοξοτάτους Αρχηγούς, ευχηθείς η Παναγία να τους στηρίζει στα πολυεύθυνα και εθνωφελή καθήκοντά τους.

Οι εκδηλώσεις, την ευθύνη διεξαγωγής των οποίων είχε και με επιτυχία έφερε εις πέρας ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, και οι συνεργάτες του, Κληρικοί και λαϊκοί, επέλεγησαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/08 16:02