Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΜΠΕΓΟΥΛΑΚΙΟΥ

Την Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024 το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε της Ακολουθίας του Πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών ενώ το πρωί της κυριωνύμου ημέρας προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου Μπεγουλακίου Πατρών.
Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος, μεταξύ άλλων είπε πως η αγία μας Εκκλησία δια της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και δια των ιερών ύμνων μας παίρνει από τον κόσμο και μας ανεβάζει επάνω στο Θαβώρ, εκεί που ο Κύριος μεταμορφώθηκε ενώπιον των τριών μαθητών Του, του Πέτρου, του Ιακώβου και του Ιωάννου.

Στο Θαβώρ το πρόσωπο του Κυρίου έλαμψε σαν  τον ήλιο και τα ενδύματά Του έγιναν λευκά όπως το φως. Κατά την Μεταμόρφωση στο Θαβώρ προς έκπληξη των μαθητών εμφανίστηκαν οι δύο προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης  ο Μωυσής και ο Ηλίας.  Ο θαυμασμός κορυφώθηκε όταν η νεφέλη κάλυψε το όρος Θαβώρ και ακούστηκε η φωνή του Θεού Πατρός να λέει:«Οὗτος ἐστίν ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός, ἐν ᾧ εὐδόκησα. Αὐτοῦ ἀκούετε»  (Ματθαίου ιζ΄ 5).
Η Μεταμόρφωση ενισχύει και ενδυναμώνει τους μαθητές, τους στερεώνει στην πίστη για να μην σκανδαλιστούν όταν θα Τον δουν να πάσχει επί του σταυρού.  Θέλει ο Κύριος να διαφυλάξει τους μαθητάς Του από την απελπισία. Στο Θαβώρ ο Κύριος έδειξε μια ακτίνα της θεότητός Του και μια ακτίνα του παραδείσου.

Ας αγωνιζόμαστε αδελφοί μου, να μετέχουμε στη ζωή του Κυρίου και της αγίας μας Εκκλησίας για να αξιωθούμε και εμείς της θείας δόξης και της χαράς του παραδείσου, αμήν. 

Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και αγιασμένα.

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.