Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Πανήγυρις του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλεξανδρουπόλεως.

 

Την Τρίτη 6 Αυγούστου 2024, η Εκκλησία μας εόρτασε την Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού. Στην Μητρόπολή μας πανηγύρισε ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλεξανδρουπόλεως.

Το απόγευμα της Δευτέρας 5 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντους του Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν στον Εσπερινό της εορτής. Πριν το τέλος του Εσπερινού μίλησε προς το εκκλησίασμα ο Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος και αναφέρθηκε στην δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως. Έπειτα, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο για την πρόσκληση και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου μας και συλλειτουργούντος του Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την ιερά εικόνα και να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία, μεταξύ αυτών ήταν οι Βουλευτές Έβρου κ.κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης. Ο Μητροπολίτης μας μίλησε επικαίρως στο εκκλησίασμα και έπειτα ο Επίσκοπος Τανάγρας ευλόγησε, κατ’ έθος, τους καρπούς των αμπελιών.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ