Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου με μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Με μουσικοχορευτική εκδήλωση ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου που διοργανώθηκαν από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος.

Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στην Νέα Ιωνία Βόλου.

Εξαιρετική ευλογία για τον ιερό Κλήρο και τον ευλαβή λαό του Βόλου και της Νέας Ιωνίας συνιστά η έλευση τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου  στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας, ενόψει της πανηγύρεως του Ναού.

Αργολίδα: Πανηγυρικός εσπερινός στην Αγία Τριάδα (Μέρμπακα).

 Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2024 εορτή του Αγίου Πνεύματος πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος, Μέρμπακα στο Δήμο Ναυπλιέων στην Αργολίδα.

Συνάντηση ενημέρωσης των κατοίκων του Ελαιώνος Μάκρης για μέτρα κατά της πυρκαγιάς.


Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ελαιώνος, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής για τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να παρθούν, έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Την ενημέρωση συντόνισε ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Ιωάννης Ζαμπούκης.

Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς – Φανερώθηκε στον ύπνο κάποιου ανθρώπου και του είπε: «να προσεύχεσαι για τους κεκοιμημένους!»

 

[Ο άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς]: Πριν φύγει για την Αμερική [από το Παρίσι] της είχε πει: όταν εσύ Ζηναΐδα [πνευματική του κόρη και βοηθός του] είσαι άρρωστη ή κάποιος άλλος να με ειδοποιείτε να έρθω και πράγματι μόλις διάβαζαν την Παράκληση θεραπευόταν.

Συνέχεια

50 Χρόνια Αρχιερωσύνης του Γέροντος Άνθιμου (Ρούσα).

Του Αρχιμ. Μακαρίου Τσιμέρη* στην Romfea.gr


Μισό αιώνα Αρχιερωσύνης συμπλήρωσε φέτος ο Γέροντας Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμος Ρούσας. Μία πορεία στο χρόνο που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1974 στην ακριτική Αλεξανδρούπολη και από τον Ιούνιο του 2004 στην αγιοτόκο και Αποστολική Μητρόπολη των Θεσσαλονικέων για δεκαεννέα συναπτά έτη έως τον Σεπτέμβριο του 2023.

η  συνέχεια: Εδώ      

 

Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Αιτωλοακαρνανίας.

Στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στο Παναιτώλιο πραγματοποιήθηκε η μηνιαία Γενική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, με θέμα: «Εξόδιος Ακολουθία και Επιμνημόσυνες Ακολουθίες».

Η πρώτη εισήγηση είχε θέμα: «Η νεκρώσιμη ακολουθία και οι ποιμαντικές προεκτάσεις αυτής» και παρουσιάστηκε από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

20 χρόνια από την Ενθρόνιση του Μητροπολίτου Ανθίμου στη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών (18.6.2004 - 18.6.2024) από την ευλογημένη ημέρα της Ενθρόνισης στη Θεσσαλονίκη του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ανθίμου, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος ευχήθηκε στον Γέροντα Ιεράρχη της Εκκλησίας μας, μαζί με όλους τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως.

από:  Εδώ

 

3η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

Σήμερα  Τρίτη, 18 Ἰουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου, στήν Ἀντιπεριφέρεια Ροδόπης, μέ θέμα τήν «3η Ἑορτή τοῦ Μπάσκετ» στὶς Ἐκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις  τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως «Παίδων Χώρα» στὴν παραλία Κρυονερίου Προσκυνητῶν, ποὺ διοργανώνει ἀπό 26 ἕως 28 Ἰουνίου 2024, ἡ Ἀντιπεριφέρεια Ροδόπης, σὲ συνεργασία μὲ τὴν Ἱερά Μητρόπολή μας.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

Τό ἀπόγευμα τῆς Κυριακῆς, 16ας Ἰουνίου ἐ.ἒ., τελέσθηκε στόν Ἱερό Προσκυνηματικό Ναό Ἁγίου Εὐγενίου Νέας Ρωμανίας (Πετρωτῶν) ἡ Ἀκολουθία τοῦ Πανηγυρικοῦ Ἑσπερινοῦ χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Εκδρομή του Τομέα Αναγνωστών και Ιεροπαίδων της Ι.Μ. Αιτωλοακαρνανίας.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 ο Τομέας Ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας πραγματοποίησε μονοήμερη προσκυνηματική εξόρμηση στο Παναγιοσκέπαστο νησί της Λευκάδας.

Με αρχηγό της εκδρομής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, οι Αναγνώστες και οι Ιερόπαιδες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά Ιερές Μονές και Προσκυνήματα της Λευκάδας.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Λυγουριό Αργολίδας.

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο στον εορτάζοντα Ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στο Λυγουριό Αργολίδας την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024.

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η απουσία του Αγίου Πνεύματος φέρει τραγικά αποτελέσματα».

 


Ο Εσπερινός της εορτής στο εκκλησάκι του Νοσοκομείου Βόλου (
Video)

 

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νοσοκομείου Βόλου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Πνεύματος, το απόγευμα της Κυριακής της Πεντηκοστής. Στον Εσπερινό παρέστησαν ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου κ. Ιωάννης Ντόκος, μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Τον Ιούλιο ξεκινά η κατασκηνωτική περίοδος της Μητροπόλεως Αργολίδας στον ορεινό Φαρμακά .

 


 

Την Αγία Τριάδα γιορτάζει η ιστορική συνοικία της Πρόνοιας στο Ναύπλιο.

 

Πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Ναυπλίου στην συνοικία της Πρόνοιας την  Κυριακή 23 Ιουνίου 2024.

«Λ’ Παύλεια» | Με επιτυχία η ημερίδα «Σύγχρονες Μορφές της Εκκλησίας» στη Βέροια, (ΦΩΤΟ).

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των «Λ΄  Παυλείων», το απόγευμα της Δευτέρας, 17ης Ιουνίου, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας έλαβε χώρα η εσπερίδα «Σύγχρονες Μορφές της Εκκλησίας».

«Πίσω από κάθε όνομα, υπάρχει ένας άγιος… Κάθε όνομα κουβαλά κι ένα φορτίο μπολιασμένο με Σταυρό και Ουρανό».

 

Σταυρός: Όταν λέει η Εκκλησία ότι πρέπει να έχουμε το όνομα ενός Αγίου, το λέει όχι επειδή θέλει να επιβάλλει το δικό της, αλλά γιατί υπάρχει ένας ουσιαστικά πνευματικός λόγος. Όταν είμαστε μωρά παίρνουμε ένα όνομα.

Συνέχεια

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμφίσσης.

Μετά τα θυρανοίξια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμφίσσης, προχωρήσαμε στην κατασκευή ενός νέου χώρου εντός του παρεκκλησίου των Αρχαγγέλων, όπου θα χρησιμοποιηθεί ως γραφεία του Ιερού Ναού μας.

Με επιτυχία η εκδήλωση της ΙΜΜ Βατοπαιδίου για τον Γέροντα Διονύσιο Φιρφιρη.

Πολεμικό Μουσείο - Αιμίλιος Πολυγένης


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 η παρουσίαση της έκδοσης με τίτλο «Η διδασκαλία της βυζαντινής μουσικής στο Άγιον Όρος – Μαθήματα Γέροντος Διονυσίου Φιρφιρή» στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Να αναφερθεί ότι την εκδήλωση της παρουσίασης διοργάνωσε η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

η  συνέχεια: Εδώ     

 

Η ΙΚOS ΑΕ στηρίζει το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

Η Ιερά Μητρόπολις μας ευχαριστεί ενθέρμως και από καρδιάς την Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία ΙΚΟS ΑΕ, δια την ευγενή χορηγία των δέκα χιλιάδων Ευρώ (10.000,00)€, υπέρ ανακαίνισης, εξωραϊσμού και καλλωπισμού του Ιερού Προσκυνήματος Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου, (Ντάμιαλης).

ΙΗ΄ΣΥΝΑΞΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ.

20240616_102628.jpg

Με την σεπτή παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως μας, των Ελλογιμωτάτων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, του Προέδρου αυτού κ. Χρήστου Οικονόμου, κ. Νικολάου Νικολαΐδη, κ. Αποστόλου Νικολαΐδη, του Καθηγητού και χρηματίσαντος Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θωμά Ιωαννίδη, του Γραμματέως κ. Λουκά Παναγιώτου και φιλόμουσων Πιστών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, εντός του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, η ΙΗ’ ΣΥΝΑΞΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ, στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας Απ. Παύλου με τον τίτλο «ΙΗ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2024».

Β’ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΥΛΕΙΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΩΣ ΙΔΡΥΤΗΣ, ΠΟΙΜΕΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ».

20240616_081301.jpg

 «Από Θεού άρξασθαι»!

Με την επίκληση του Θεού και τις ευλογίες του Ιδρυτή, Πολιούχου και προστάτου Αγίου της κατά Κόρινθον Τοπικής Εκκλησίας, άρχισαν οι εργασίες για το Β’ Συνέδριο Παύλειων Σπουδών, που συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολή μας και το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με θέμα: «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΩΣ ΙΔΡΥΤΗΣ, ΠΟΙΜΕΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ», κατά το διήμερο 16-17 Ιουνίου 2024.

«Από την Ιωνία στο Ιόνιο, μια θάλασσα τραγούδια…» Καταληκτήρια Εκδήλωση του Τομέα Πολιτισμού της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας.

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου η καταληκτήρια εκδήλωση του Τομέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για το φετινό διδακτικό έτος.

Ένας Τομέας που αν και μετρά μόλις έξι μήνες παρουσίας στα δρώμενα του τόπου μας η αγάπη και η συμμετοχή του κόσμου του δίνουν δύναμη και ώθηση να συνεχίσει με σταθερότητα το έργο του. Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, εργάστηκαν με χαρά και ζήλο τα μέλη όλων των τμημάτων που λειτουργούν στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στο Αγρίνιο, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Την 26ην του μηνός Ιουνίου, Ὅσιος Δαβὶδ ἐν Θεσσαλονίκη.

Ὁ Ὅσιος Δαβὶδ καταγόταν ἀπὸ τὴ βόρεια Μεσοποταμία, ποὺ ἦταν μεγάλο μοναστικὸ κέντρο, καὶ ἐγεννήθηκε περὶ τὸ 450 μ.Χ. Γιὰ λόγους ποὺ δὲν ἀναφέρονται ἦλθε στὴ Θεσσαλονίκη μαζὶ μὲ τὸ μοναχὸ Ἀδολᾶ. Κατὰ τὸ βιογράφο τους ὁ Ὅσιος εἰσῆλθε ἀρχικὰ στὴ μονὴ τῶν Ἁγίων Μαρτύρων Θεοδώρου καὶ Μερκουρίου, ἐπιλεγομένη Κουκουλλιατῶν, τῆς ὁποίας ἡ τοποθεσία προσδιορίζεται «ἐν τῷ ἀρκτικῷ μέρει τῆς πόλεως πλησίον τοῦ τείχους ἐν ᾧ ἐστι τὸ παραπόρτιον τῶν Ἀπροΐτων».

Την 26ην του μηνός Ιουνίου, Σύναξις Ὑπεραγίας Θεοτόκου τῆς Ὁδηγήτριας ἐν Τιχβὶν Ρωσίας.

Ἡ ἱερὴ εἰκόνα τῆς Θεοτόκου τοῦ Τιχβὶν ἐφυλασσόταν ἀρχικὰ στὴν Ἀντιόχεια καὶ κατέληξε στὴν Κωνσταντινούπολη, στὴν ἐκκλησία τῶν Βλαχερνῶν.

Την 26ην του μηνός Ιουνίου, Σύναξις Ὑπεραγίας Θεοτόκου τῶν ἑπτὰ Λιμνῶν ἐν Καζὰν Ρωσίας.

 Δὲν ἔχουμε λεπτομέρειες γιὰ τὸ γεγονός.

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Ο εγωισμός είναι ο κρυφός καρκίνος της πνευματικής ζωής.



 Κουρές νέων Μοναχών στην κάτω Μονή Ξενιάς

 

          Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου λειτούργησε σήμερα, Κυριακή της Πεντηκοστής, κατά την οποία εορτάζεται η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας.

 

Με υποδοχή Λειψάνων του Αγ. Νεκταρίου η Εορτή της Αγίας Τριάδος στο Λυγουριό Αργολίδας.

 Με θρησκευτική λαμπρότητα τιμά τη μεγάλη εορτή της Αγία Τριάδος, η Ενορία του Λυγουριού , η έδρα του Δήμου Επιδαύρου στην Αργολίδα.

Ηλεία: Κάηκε ολοσχερώς ο Νάος στο χωριό Απιδούλα.

Ολοκληρωτική καταστροφή από τις πυρκαγιές υπέστη, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (22/06), ο ιερός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Απιδούλα Ηλείας.

Πάντως, οι εικόνες που μεταδόθηκαν από την εκπομπή «Τώρα μαζί» του OPEN ήταν αποκαρδιωτικές.

Ειδικότερα, κατέρρευσε η οροφή, κάηκαν τα πάντα, έπεσε ο πολυέλαιος έλιωσαν μέχρι και τα μανουάλια. Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, Νίκος Γιαπρακάς, «τρούλος μας είναι ο ουρανός».

η  συνέχεια: Εδώ