Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Κυριακή της Τυρινής στα Άνω Λιόσια.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Τίτο Χρήστου, Αρχιερατικό Επίτροπο Φυλής και Αχαρνών, Αρχιμ. Μιχαήλ Γιαννακέλο, εφημέριο του Ιερού Ναού και τους διακόνους του π. Κωνσταντίνο Μανώλη και π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Πριν την οπισθάμβωνο ευχή ο Σεβασμιώτατος με αφορμή τους στίχους από το απόσπασμα του Ευαγγελίου του απόστολου Ματθαίου:«Ὲὰν γὰρ ἀφῆτε τοῖς ἀνθρώποις τὰ παραπτώματα αὐτῶν, ἀφήσει καὶ ὑμῖν ὁ πατὴρ ὑμῶν ὁ οὐράνιος· ἐὰν δὲ μὴ ἀφῆτε τοῖς ἀνθρώποις τὰ παραπτώματα αὐτῶν, οὐδὲ ὁ πατὴρ ὑμῶν ἀφήσει τὰ παραπτώματα ὑμῶν», ομίλησε για τον χαμένο Παράδεισο της επικοινωνίας με τον Θεό Πάτερα μας και την τραγικότητα της αναζήτησής του ανά τους αιώνες από τον άνθρωπο.

Η μόνη δυνατότητα επανεύρευσής του είναι μέσα στο χώρο της Εκκλησίας η «συν-χωρεση» με τους συνανθρώπους μας. Να τους επιτρέψουμε δηλαδή να μένουν δίπλα μας, καθώς και αυτοί θα μας επιτρέπουν το ίδιο. Άλλη μια φορά η λέξη αγάπη μας καλεί να φανούμε σπλαχνικοί και ελεήμονες στους συνανθρώπους μας. Με αυτόν τον τρόπο ο πνευματικός μας αγώνας κατά την φετινή Σαρακοστή θα έχει την ευλογία και την χάρη του Θεού Πάτερα μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. διένειμε στους πιστούς το αντίδωρο, ευχόμενος στον κάθε ένα «καλή κι ευλογημένη Σαρακοστή».