Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος.

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου σύναξη των κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας, με σκοπό τον προβληματισμό των συνέδρων πάνω σε επίκαιρα θέματα ποιμαντικής διακονίας, την υπεύθυνη καθοδήγηση των κληρικών από τον Επίσκοπο, την ανταλλαγή απόψεων, τη λήψη κοινών αποφάσεων και τον συντονισμό της εκκλησιαστικής διακονίας.

Προ της συνάξεως τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Θεία Λειτουργία. Μετά τη Θ.Λειτουργία στο αρχονταρίκι της Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος κήρυξε της έναρξη της σύναξης και ευχαρίστησε το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Παύλο  για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση να μιλήσει στη σύναξη.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Η εποχή μας αιτείται ολοένα και πιο επιτακτικά τον επανευαγγελισμό, την επανεύρεση του νοήματος της χριστιανικής ζωής, τη γνώση του περιεχομένου της χριστιανικής πίστεως και την κατάθεση της μαρτυρίας του ορθοδόξου ήθους σ’ έναν κόσμο που στερείται όλων αυτών. Γι’ αυτό, λοιπόν, είναι επιβεβλημένο οι ιερατικές συνάξεις να γίνονται  τακτικά  για να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σχετικά με τα προβλήματα της ποιμαντικής μας αποστολής στις σύγχρονες συνθήκες γενικευμένης εκκοσμίκευσης της δημόσιας ζωής». 

Στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών ανέπτυξε την εμπεριστατωμένη εισήγησή του με θέμα: «Η  διαχρονική  ανάγκη  της  ποιμαντικής  μας μέριμνας  για  την  οικογένεια». Κατόπιν, ακολούθησε διάλογος πάνω στα ζητήματα της εισήγησης και στη συνέχεια έγινε ενημέρωση και συζήτηση για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.