Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Ο ‘’Εσπερινός της Συγγνώμης’’ στον Μητροπολιτικό Ναό Τριπόλεως.

Με τον A΄ Κατανυκτικό Εσπερινό, που καλείται και «Εσπερινός της Συγγνώμης», ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 17 Μαρτίου 2024 για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, στο πλαίσιο της Τοποτηρητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, χοροστάτησε στον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον μεγαλοπρεπή Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού συμπροσευχήθηκαν ο Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, αρκετοί κληρικοί απ όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην ευλογημένη περίοδο της Αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής και στους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο κάθε χριστιανός να την αξιοποιήσει, ώστε να περιορίσει τις αδυναμίες του και να εξυψωθεί πνευματικά.  Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι η Ουράνια Βασιλεία μπορεί να κατακτηθεί με σκληρό ισόβιο πνευματικό αγώνα και αδιάλειπτη προσευχή, με εφαρμογή του θελήματος του Πανάγαθου Θεού, αποβολή των κακών λογισμών, των αμαρτωλών έργων  και των απρεπών λόγων μας. Παράλληλα, τόνισε την πρωτεύουσα θέση της συγγνώμης στην χριστιανική ζωή.

Μετά το πέρας του Α΄ Κατανυκτικού Εσπερινού, ως είθισται, κληρικοί και πιστοί έδωσαν τον ασπασμό της συγγνώμης.