Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Εορτή Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Μικράς Ασίας στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό στη Νέα Ιωνία. Την κυριώνυμο ημέρα τη εορτής, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022, τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, πλαισιωμένου από πλειάδα κληρικών.

Το παρών στην εορτή έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ του Δήμου Ν. Ιωνίας και της Ενώσεως Σπάρτης Μ. Ασίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου, εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων καθώς και πλήθος πιστών που προσήλθαν με ευλάβεια στον Μητροπολιτικό Ναό της Ν. Ιωνίας για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα και τα Ιερά Λείψανα των θαυματουργών Αγίων Αναργύρων καθώς και την Αγία Κάρα του Αγίου Γρηγορίου Επισκόπου Νύσσης που τίθεται σε προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ναό.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος ο οποίος αναφέρθηκε στο έμπρακτο παράδειγμα φιλάνθρωπης αγάπης των Αγίων Αναργύρων καθώς και στο μεγαλείο του Μικρασιατικού πολιτισμού. Ανήμερα της εορτής το εσπέρας και ώρα 6:00μμ θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και θα ψαλεί Ιερά Παράκληση προς τους Αγίους Αναργύρους. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων.

Η Αγία Κάρα του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων έως την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

για όλες τις φωτογραφίες: Εδώ