Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ ΚΑΙ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης τελέσθηκε Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και επινίκειος Δοξολογία για την εθνική επέτειο του 1940 προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Παντελεήμων Καραλάζος τονίζοντας ότι, αφού ο Θεός είναι αγάπη, το νόημα της ζωής βρίσκεται στην αγάπη. Και ο άνθρωπος που αγάπησε περισσότερο από όλους τους άλλους ανθρώπους είναι η Παναγία. Με την αγάπη Της κατέβασε τον Θεό στην γη, ενώ συντρέχει όλους τους ανθρώπους σε κάθε ανάγκη και ιδιαίτερα τον λαό μας. Ας εμπνεόμαστε από το παράδειγμά της, κατέληξε, και ας επικαλούμεθα την βοήθειά Της, για να έχουμε την ευλογία Της ως πρόσωπα και ως Έθνος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής.
Μετείχαν όλοι οι κληρικοί της πόλεως, ενώ παρέστησαν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, εκπαιδευτικοί και μαθητές.
Μετά την Δοξολογία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Επιμνημόσυνο Δέηση στο Ηρώο της πόλεως και παρακολούθησε την καθιερωμένη Παρέλαση.