Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ.

Την Κυριακή 31η Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Όρθρου και ιερούργησε την πρώτη Θεία Λειτουργία στον άρτι ανακαινισθέντα Ενοριακό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Μεγαλοχωρίου Σαντορίνης. 
Προ της Δοξολογίας, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμφωνα με την τάξη της Μητρός Εκκλησίας επραγματοποίησε την τελετή της εκπλύσεως και αναμυρώσεως του ιερού θυσιαστηρίου του εν λόγω Ιερού Ναού, εξηγώντας σταδιακά στους πιστούς όλα τα τελούμενα.Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, αιδεσιμολ. πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σιγάλας, κόποις τε και μόχθοις του οποίου πραγματοποιήθηκε η ανακαίνιση του Ιερού Ναού, ευχαρίστησε τους δωρητές που συνέβαλαν τα μέγιστα στο έργο, μεταξύ των οποίων την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων (Τμήμα Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων) για την αγαστή συνεργασία, το Δήμαρχο Θήρας κ. Αντώνιο Σιγάλα, τον Επιχειρηματία κ. Αντώνιο Ηλιόπουλο και τους κ.κ. Αντώνιο Χάλαρη και Εμμανουήλ Σιγάλα, στους οποίους ο Σεβασμιώτατος προσέφερε την εικόνα των Εισοδίων της Κυρίας Θεοτόκου. 
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος, επαίνεσε τον άμεσο συνεργάτη του π. Νικόλαο Σιγάλα τόσο για το έργο της ανακαινίσεως του Ενοριακού Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου όσο και για τη γενικώτερη διακονία του στην Ενορία του και ως Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου στην Ιερά Μητρόπολη.
Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος παρευρέθηκαν και συμπροσευχήθηκαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνιος Σιγάλας, ο Έπαρχος Θήρας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, η Αντιδήμαρχος κ. Καλλιόπη Βάλβη και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεγαλοχωρίου κ. Μαρκέλα Πιτσικάλη. 
Το ιερό αναλόγιο εκόσμησαν οι μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας υπό τη διεύθυνση του κ. Ευτυχίου Μαρκοζάννε και ιεροψάλτες της Ενορίας του Μεγαλοχωρίου.

για όλες τις φωτογραφίες: Εδώ   

οι  φωτογραφίες είναι από  Romfea.gr