Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Εορτή Αγίας Παρασκευής και Αγίου Παντελεήμονος Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος.

Το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουλίου 2022, παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Ελλοπίας. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Δανιήλ Στέφας. Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας της Αγίας στους δρόμους του χωριού.

Το πρωί της Τρίτης 26 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Κορωνείας με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην τιμώμενη Μεγαλομάρτυρα Αγία Παρασκευή και ευχήθηκε στην οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Αγάθη και την αδελφότητα της Μονής, καθώς και στους πιστούς Χρόνια πολλά και οι πρεσβείες της Αγίας προς τον Κύριο να είναι πολλές για όλους. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, παραμονή της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καπαρελλίου. Μετά το τέλος του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου με την συμμετοχή όλων των κατοίκων του χωριού.

Το πρωί της Τετάρτης 27 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Λεβαδείας. Το θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά πανοσ. αρχιμ. π. Παΐσιος Ναυπλιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα και στη ευλάβεια των πιστών που προστρέχουν στις εκκλησίες και τα εξωκλήσια, που είναι αφιερωμένα στον Άγιο για να τιμήσουν την μνήμη του. Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στον Άγιο και ιαματικό Παντελεήμονα, ο οποίος αν και ήταν αφοσιωμένος στη θεραπεία των ασθενών δεν τον εμπόδισε να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στον Θεό. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο μαρτύριο του Αγίου τόνισε πως διαβάζοντας τα μαρτυρολόγια βλέπουμε την σταθερή πίστη των μαρτύρων στον Θεό και παίρνουμε δύναμη για να αντέχουμε τις δυσκολίες.