Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Η εορτή των ξενοδόχων Λαμίας στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ι.Μ. Φθιώτιδος.

Τον προστάτη  τους Όσιο Σαμψών τον Ξενοδόχο εόρτασαν σήμερα με Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία τα μέλη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαμίας, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.

          Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm).

          Ο κ. Συμεών καλωσόρισε όλους τους παρισταμένους άρχοντες και τα μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων Φθιώτιδος στο παραθαλάσσιο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, «σε ένα χώρο αγάπης, στοργής και φιλοξενίας της Εκκλησίας μας» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, και αναφέρθηκε στην λειτουργία του Κέντρου, το οποίο κατεξοχήν δημιουργήθηκε για να φιλοξενεί και να αναπαύει τα παιδιά μας. Ο κ. Συμεών αναφερόμενος στο έργο διακονίας εν γένει της Εκκλησίας σημείωσε:

          «Ο Χριστός μας είναι ο μεγάλος Ξενοδόχος. Η Εκκλησία μας είναι το πανδοχείο του πόνου, της ανάγκης, της στοργής και της αγάπης προς τον κάθε άνθρωπο. Χαίρομαι διότι λαμβάνω μηνύματα ότι στα ξενοδοχεία σας, κομίζετε την αγάπη και την γνήσια ρουμελιώτικη φιλοξενία προς κάθε άνθρωπο που προσέρχεται και αυτό μας κάνει όλους περήφανους», τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

               Ακολούθησε ξενάγηση όλων των παρισταμένων από τον Σεβασμιώτατο στους πλήρως ανακαινισμένους χώρους του Κατασκηνωτικού Κέντρου και ακολούθησε μια καρδιακή επικοινωνία μεταξύ των παρισταμένων στην αίθουσα συνεστιάσεων του Κέντρου.

          Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης κ. Δώρα Αυγέρη, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαμιέων κ. Δημήτριος Κυρίτσης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ξενοδόχων Φθιώτιδος και πολλοί ιδιοκτήτες Ξενοδοχειακών Μονάδων του Νομού.

          Τέλος ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε και καλωσόρισε στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως άλλη μία ομάδα παιδιών για ένα ακόμη κατασκηνωτικό πρόγραμμα για την φετινή θερινή περίοδο.

          Ο Σεβασμιώτατος με συγκίνηση ανέφερε: «Αυτός ο χώρος της τοπικής μας Εκκλησίας αδιάκοπα εδώ και 61 ολόκληρα χρόνια φιλοξενεί τα παιδιά μας. Παρά τις δυσκολίες της εποχής, με πολλή αγάπη θα φιλοξενήσουμε όλα τα παιδιά της Φθιώτιδος αλλά και ειδικές ομάδες παιδιών που το χρειάζονται. Η Εκκλησία είναι στοργική μάνα και έχει πάντα την αγκαλιά της ανοιχτή για όλους τους ανθρώπους και κυρίως για τα παιδιά. Απευθύνω και πάλι το συνεχές κάλεσμα προς όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν στο έργο αγάπης, προσφοράς και διακονίας της τοπικής μας Εκκλησίας. Στην αγάπη και στην διακονία δεν περισσεύει κανείς».

          Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ