Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

ΕΟΡΤΗ ΠΡΩΤΟΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ.


Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 τέλεσε την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Πατρών.  Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 χοροστάτησε και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στους Μύλους (Μπεγουλάκι) Πατρών. 
Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στον διαφορετικό τρόπο κλήσης των εορταζομένων Αγίων Αποστόλων από τον Κύριο και στην άμεση ανταπόκρισή τους σε αυτή. Τόνισε ότι ο Κύριος καλεί τον κάθε άνθρωπο να βαδίσει την οδό της σωτηρίας και ο πιστός κάνοντας ορθή χρήση της ελεύθερης βούλησης του ανταποκρίνεται στο κάλεσμα αυτό και αγωνίζεται για τον αγιασμό του και την κατά χάριν θέωσή του.