Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Ενορία Αγίας Σοφίας Ξεροβρύσης Χαλκίδος.


Φωτογραφίες: Ελπίδα Τσίγγελη, Παρασκευή Σπυροπούλου

 Την νεότερη Ενορία της Πόλεως Χαλκίδος, επισκέφθηκε σήμερα Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

 Στον Ενοριακό Ι. Ναό της Αγίας Μάρτυρος Σοφίας, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα και Εφημέριο της Ενορίας και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

 Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε ερμηνευτικά στους εκκλησιασθέντες πιστούς, μεταξύ των οποίων παρέστη και η τέως Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής και πολιτεύτρια κ. Σοφία Νικολάου, την διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή περί της κλήσεως των τεσσάρων πρώτων μαθητών και αποστόλων του Χριστού (Ματθ. 4, 18-23) και κάνοντας αναφορά στο έργο τους, εξήγησε γιατί η Εκκλησία μας ονομάζεται και Αποστολική και επεσήμανε τα καθήκοντα που προκύπτουν για τους χριστιανούς κάθε εποχής, οι οποίοι μετέχουμε όχι μόνο στην Αποστολική Διαδοχή διά της Ιερωσύνης, αλλά και στην συνεχή σχέση μας και άμεση επαφή μας με τον ίδιο τον Χριστό, μέσα από τη γνώση και εφαρμογή του περιεχομένου της διδασκαλίας των αποστόλων.

 Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε κτητορικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως όλων των κεκοιμημένων ενοριτών και συνδρομητών της Ενορίας, το οποίο καθιερώθηκε να τελείται την Κυριακή πριν την ημερομηνία ιδρύσεως της Ενορία (29.6.2018), ενώ αμέσως μετά, στο πρωινό κέρασμα που ετοίμασαν για όλους το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι Εθελοντές και Εθελόντριες του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ξηρόβρυσης και της Ενορίας, είχε την δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον καθένα ξεχωριστά και σε όλους εξέφρασε τη χαρά του για την εκεί παρουσία του.