Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ.

  20220107 094830

 Την Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2022, ημέρα εορτασμού της Σύναξης του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τους Διακόνους του.

Τον Ι. Άμβωνα διακόνησε, με τις ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεώς μας και Ιεροψάλτης κ. Πέτρος Θωμαΐδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Τίμιο Πρόδρομο, στα χαρακτηριστικά που Τον διακρίνουν αλλά και στο γεγονός ότι υπενθυμίζει σε όλους ανεξαιρέτως τους Ορθοδόξους Χριστιανούς τις υποσχέσεις που δώσαμε κατά την εν Χριστώ γέννηση μας, δηλαδή, όταν λάβαμε το Άγιο Βάπτισμα. Τόνισε δε ότι, κατά το βάπτισμα μας συνταχθήκαμε με το Χριστό και απαρνηθήκαμε τον παλαιό άνθρωπο και την αμαρτία. Μας υπενθυμίζει ακόμα ο Τίμιος Πρόδρομος ότι, εάν δεν τηρούμε τις υποσχέσεις μας οφείλουμε να ακούσουμε το κήρυγμα Του για μετάνοια. Ολοκληρώνοντας, παρεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας να δέεται υπέρ υγείας όλων, όσοι εορτάζουν σήμερα, ιδιαιτέρως για τον Λαμπαδάριο του Ι. Ναού κ. Ιωάννη Λιούντρη.

Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αναφερόμενος σύντομα στον ζηλωτή των παραδόσεων και τελευταίο Προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης, τον Τίμιο Πρόδρομο, επεσήμανε ότι συγκράτησε με την αυστηρότητα του τον λαό και τον προετοίμασε για τον ερχομό του Μεσσία, τονίζοντας ότι τ’ όνομα του Αγίου Ιωάννη σημαίνει «χάρις Θεού», επομένως η Παλαιά Διαθήκη κλείνει με την χάρη του Θεού και αρχίζει η Καινή Διαθήκη με την ίδια την Χάρη, τον Ιησού Χριστό. Γι’ αυτόν τον λόγο η Εκκλησία μας εντός δώδεκα ημερών εορτάζει όλο το μυστήριο της Ενανθρωπίσεως του Σωτήρος Χριστού. Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε ευχόμενος η ζωή να είναι γεμάτη από την χάρη του Θεού, γιατί όταν συμβαίνει αυτό όσες δυσκολίες, ασθένειες, κακουχίες και προβλήματα αντιμετωπίζουμε μεταβάλλονται σε γιορτή.      

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

   ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.