Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

1.2.2022     Ώρα ανάρτησης: 9:41:16 PM
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και του ευχήθηκε για τα νέα του καθήκοντα. Ανέφερε ότι διανύουμε μία δύσκολη και περίεργη περίοδο σημειώνοντας πως «χρειάζεται διάκριση, αγάπη, υπομονή και επιμονή στην πορεία και στο έργο μας». Επίσης, έκανε λόγο για την ανάγκη συνεργασίας και ιδίως με την Πολιτεία, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως «καλούμαστε να αγωνιστούμε για την στελέχωση της Εκκλησίας». Ευχήθηκε, ακόμη, «ο Θεός να σας στηρίζει και να σας δυναμώνει και να είστε παράδειγμα για όλους», ενώ ζήτησε να μεταφέρει τα σεβάσματά του στον Αρχιεπίσκοπο πρώην Κρήτης κ. Ειρηναίο.

Από την πλευρά του ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο τονίζοντας πως αποτελεί «παράδειγμα προς μίμηση και δάσκαλός μας». «Είστε ένας υπέροχος και χαρισματικός άνθρωπος» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος και συμπλήρωσε πως ταυτίζονται πολύ οι θέσεις τους. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι «Εκκλησία της Κρήτης και Εκκλησία της Ελλάδος θα συμπορεύονται πάντοτε, διότι έχουν κοινά προβλήματα, κοινούς προβληματισμούς, κοινούς πόνους και πόθους, ώστε να κάνουμε το καλύτερο για τον λαό».

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν οι Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος, Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης, Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος, ενώ παρόντες ήταν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Παντζαρίδης, ο Διευθυντής Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής, π. Αναστάσιος Βλαβιανός, ο Πρακτικογράφος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Κιούσης και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.