Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ.

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου των προστατών των ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.

 O επίσημος εορτασμός σύμφωνα με την παράδοση του Τόπου μας, έγινε στην ιστορική παλαιοχριστιανική βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής με την Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

 Κατά την αυτή παράδοση, κάθε χρόνο των Τριών Ιεραρχών, στον Ι. Ναό της Πολιούχου μας προσέρχονται αντιπροσωπείες σημαιοφόρων μαθητών όλων των Σχολείων της Πόλεώς μας, οι Διευθυντές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαιδεύσεως, εκπρόσωποι των Αρχών του τόπου, σύλλογοι Διδασκάλων και Καθηγητών και πλήθος πιστών κάθε ηλικίας, που τιμούν αυθόρμητα τα τρία αηδόνια, όπως τους εξυμνεί η Εκκλησία, που με την μελωδία της διδασκαλίας τους εμήνυσαν την πνευματική άνοιξη του κόσμου.

 Ωστόσο και εφέτος, λόγω των επιβεβλημένων περιορισμών, που ορίζονται από τα ισχύοντα και τηρούμενα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού (covid-19) η μαθητική κοινότητα εκπροσωπήθηκε από τον σημαιοφόρο και τους παραστάτες του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδος και από συγκεκριμένο αριθμό εκπαιδευτικών.

 Στην Θεία Λειτουργία, επίσης, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γρηγόριος Δάσκος και της Δευτεροβάθμιας κ. Κωνσταντίνος Δούνας, εκπρόσωποι αξιωματικοί της Σχολής Πεζικού και της Αστυνομικής Διευθύνσεως.

 Στη διάρκεια του Κοινωνικού ομίλησε η κ. Αμαλία Κοτσαλά-Καραγκούνη-Φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Κανήθου Χαλκίδος, αναφερθείσα στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στο διαχρονικό πολιτισμικό οικοδόμημα και πώς με την έργω και λόγω διδασκαλία τους, έμπρακτα κατακυρώνουν ότι η εν Χριστώ Παιδεία δίνει λύσεις σε πανανθρώπινα αδιέξοδα.

 Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ετελέσθη Αρτοκλασία, την οποία προσέφεραν οι Διευθύνσεις Εκπαιδεύσεως, υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων στα Σχολεία μας, καθώς και Ιερό Μνημόσυνο για τους προκεκοιμημένους ευεργέτες, δωρητές, διδάσκοντες και διδασκομένους στο χώρο της Παιδείας.

 Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη την μικρή αντιπροσωπεία των μαθητών για την παρουσία τους, την ομιλήτρια Εκπαιδευτικό για τον λόγο της, τους Διευθυντές Εκπαιδεύσεως και τους εκπροσώπους των Αρχών, ενώ αναφέροντας ότι οι Τρείς Ιεράρχες είναι ο σύνδεσμος των ανθρώπων με τον Θεό, τόνισε την ισορροπημένη συμπεριφορά και ζωή τους και προέτρεψε όλους τους εκκλησιασθέντες, αλλά και τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7fm), απ’ όπου μεταδόθηκαν απ’ ευθείας οι ιερές Ακολουθίες, να εφαρμόζουμε τον ίδιο ισορροπημένο τρόπο ζωής, χωρίς να επιλέγουμε τα άκρα, όπως συχνά κάνουν οι άνθρωποι σήμερα, διότι οι ακρότητες είναι διαβολικές.