Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. Ν. ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

 

 20210926 100215

Την Θ. Λειτουργία τέλεσε χθες Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως μας π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

Στο κήρυγμα του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας με αφορμή την εορτή της Μεταστάσεως του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννη του Θεολόγου επισήμανε ότι, ο Άγιος Ιωάννης χαρακτηρίζεται ως ο «υψιπέτης αετός» της Θεολογίας, καθώς αυτός συνέγραψε το «θεολογικότερο» των Ευαγγελίων. Ονομάζεται Ευαγγελιστής της Αγάπης γιατί μέσα από το Ι. Ευαγγέλιο του και τις Καθολικές Επιστολές του διδάσκει την αληθινή αγάπη, όπως«Ό Θεός αγάπη εστί» (Α’ Ιωάν. δ’, 16)και «ἐάν τις εἴπῃ ὅτι ἀγαπῶ τὸν Θεόν, καὶ τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ μισῇ, ψεύστης ἐστίν» (Α’ Ιωάν. δ’, 20). Ο Άγιος Ιωάννης λέγεται ακόμα και «υιός της βροντής» γιατί μέσα στα Ι. Συγγράμματά Του μιλά δυναμικά και έντονα για τον Θεό και όπως η βροντή ξεκινά από τον ουρανό και ο ήχος κατέρχεται στην γη, έτσι και οι λόγοι του Αγίου Ιωάννου ακούγονται σαν βροντή κατηχώντας τους Χριστιανούς στην αληθινή Πίστη. Γι’ αυτόν τον λόγο η Εκκλησία μας, μέσω της κατήχησης, διδάσκει τους Χριστιανούς τις Αλήθειες της Πίστεως, της αγάπης και της ελπίδος οδηγώντας τους στην σωτηρία και εάν σήμερα ο κόσμος πελαγοδρομεί και οδηγείται σε τελματώδη πνευματικά αδιέξοδα είναι επειδή δεν κατηχείται επαρκώς και επειδή η «βροντή» της φωνής του Θεού έχει σιγήσει στα πλανεμένα αυτιά μας.

Λίγο πριν την Απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε τον Αγιασμό για την Έναρξη των μαθημάτων των Κατηχητικών Σχολείων των Ιερών Ναών της Μητροπόλεώς μας προτρέποντας τους Πιστούς να στέλνουν τα παιδιά τους στα Κατηχητικά, για να διδαχθούν Χριστό, να «μπολιαστούν» με Χριστό και να ηχεί πάντοτε στα αυτιά τους η «βροντή» της φωνής του Θεού, ώστε να ζήσουν την ζωή τους με καθαρότητα και αγιότητα βίου.  

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

   ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.