Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Αγρυπνία Οσίου Χαρίτωνος – Χειροτονία Πρεσβυτέρου.

Το εσπέρας της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Χαρίτωνος του Ομολογητού, του οποίου μέρος της δεξιάς χειρός φυλάσσεται στην Ιερά Μονή. Την Αγρυπνία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, πλαισιούμενους από κληρικούς της Μητροπόλεώς μας και άλλων Μητροπόλεων, ενώ τους ύμνους απέδωσαν οι Πρωτοψάλτες κ. Ηλίας Στάθης και κ. Γεώργιος Φρέσσας.

Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε Πρεσβύτερο το Διάκονο της Μονής π. Γρηγόριο (κατά κόσμον Παναγιώτη) Αντωνιάδη. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον π. Γρηγόριο αναφέρθηκε στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και της Ιερωσύνης και τόνισε ότι στην σημερινή δύσκολη εποχή θα πρέπει να ποιμαίνει τους πιστούς με τις απαιτήσεις και τα δεδομένα της εποχής μας, έχοντας ως παράδειγμα τους σύγχρονους Αγίους Νικόλαο Πλανά και Ιάκωβο Τσαλίκη. Επίσης, συμβούλεψε τον π. Γρηγόριο να είναι απλός, ταπεινός, να διακονεί το Μοναστήρι του Οσίου Λουκά και να ξεκουράζει τους πιστούς και τους προσκυνητές.

Στο τέλος της Αγρυπνίας ο νέος Πρεσβύτερος π. Γρηγόριος μοίρασε το αντίδωρο και δέχτηκε τις ευχές των πιστών.