Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Μητροπολίτης Πειραιώς: Επάνω στην Αγία Τράπεζα όλοι εμείς συνεργαζόμαστε με το Θεό και το Άγιο Πνεύμα ευλογεί αυτή την συνέργεια.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου Ιερούργησε σήμερα Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος Εγκαινίασε και Έχρισε «δια Αγίου Μύρου τις ανακαινισθείσες τρεις Άγιες Τράπεζες του Ιερού Ναού».

Ο Σεβασμιώτατος αφού επανέλαβε ότι «κάθε Αγία Τράπεζα είναι μία πύλη των ουρανών… είναι ένας φρικτός Γολγοθάς, το κενό μνημείο όπου ετάφη του σώμα του Κυρίου», επεσήμανε πως «είναι και ο χώρος της Αναστάσεως γιατί», όπως χαρακτηριστικά είπε «επάνω στην Αγία Τράπεζα ο άνθρωπος, όλοι εμείς, συνεργαζόμαστε με το Θεό και το Άγιο Πνεύμα Ευλογεί αυτή την συνέργεια» αφού προσφέροντας εμείς τον άρτο και τον οίνο, «απολαμβάνουμε και προσλαμβάνουμε το Θεό των όλων».

Στη συνέχεια, αφού εξήγησε συνοπτικά τα τελούμενα στην Ιερά Ακολουθία, υπογράμμισε πως «οι Άγιες Τράπεζες θα συνεχίσουν το μεγαλειώδες έργο της μεταβολής και της προσφοράς του ανθρωπίνου γένους στο Θεό, αλλά και του Θεού σε όλους εμάς».

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε πνευματικό τον π.Βονιφάτιο Μπεργκ.

για όλες τις φωτογραφίες:  Εδώ

οι  φωτογραφίες είναι από  Romfea.gr