Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Πανήγυρις Αγίας Παρασκευής στον ομώνυμο Ιερό Ναό των Τρικάλων και Χειροτονία Πρεσβυτέρου.

051Η μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, με επίκεντρο όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων τον φερώνυμο και περικαλλή Ιερό Ναό της πόλεως των Τρικάλων.

Την κυριώνυμο ημέρα της μεγάλης εορτής, Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος χοροστάτησε και του Όρθρου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών και κατά σάρκα αδελφού του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Προκοπίου χωρίου Άγιος Προκόπιος Πύλης Τρικάλων π. Προκοπίου Κλάδη, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους οικείους του, αλλά και τους απλούς πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσουν τόσο τη Θεία Λειτουργία όσο και τη Χειροτονία του.

Απευθυνόμενος στο νέο Πρεσβύτερο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κάλεσε τον π. Προκόπιο, να σταθεί άξιος της μεγάλης αποστολής και του έργου της ιερωσύνης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τον Χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ