Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

“Μιμητὴς ὑπάρχων τοῦ ἐλεήμονος, Παντελεήμων Μάρτυς Χριστοῦ τοῦ Θεοῦ…” (ΗΧΗΤΙΚΟ).

Στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος, του Ιερού Ησυχαστηρίου της Παναγίας Γλυκοφιλούσης Ραψάνης , χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του με αφορμή την απεικόνιση του Αγίου Παντελεήμονος στην εικόνα του να κρατάει φάρμακα της εποχής για να θεραπεύει, μίλησε για το σεβασμό που πρέπει να υπάρχει έναντι των επιτευμάτων της επιστήμης και μάλιστα της ιατρικής.

Προ του Δι’ ευχών ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στην Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου γερόντισσα Μαρία και στη συνοδεία της αλλά και στους παρευρισκόμενους πιστούς ο Άγιος Ανάργυρος Ιατρός να τους χαρίζει έτη πολλά με υγεία. Την Πανήγυρη του Ιερού Ησυχαστηρίου τίμησαν ο Επιτελάρχης του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ιωάννης Παπαναγνώστου και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ: