Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Πυρκαϊά στο δάσος της Δαδιάς.

Πυρκαϊά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της 1ης Αυγούστου ε.έ. σε δασική περιοχή δίπλα στον οικισμό της Κοτρωνιάς του δημοτικού διαμερίσματος Δαδιάς Σουφλίου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η Εκκλησία και να μεταφερθούν στην γειτονική Δαδιά οι λιγοστοί κάτοικοι της θερινής περιόδου, μιας και ο οικισμός  τα τελευταία χρόνια τους χειμερινούς μήνες δεν έχει μόνιμους κατοίκους. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με υπεράνθρωπες προσπάθειες επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, να σώσουν ζωές, περιουσίες και την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του μοναδικού δάσους της Δαδιάς, μέσα στο οποίο βρίσκεται ο οικισμός.

Ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου περικυκλώθηκε από τις φλόγες, αλλά ευτυχώς οι ζημιές περιωρίσθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο. Από την πρώτη στιγμή στον τόπο της πυρκαϊάς εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της τοπικής αυτοδιοικήσεως έσπευσε, με τη εντολή του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, ο εφημέριος της γειτονικής ενορίας της Δαδιάς, ο οποίος είχε μία πρώτη εκτίμηση των ζημιών.