Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Με κατάνυξη η Θεία Λειτουργία στον Προφήτη Ηλία Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

014Με την πανηγυρική μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στον μεγάλο ένδοξο Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη εορτάστηκε η πυρφόρος εις ουρανούς ανάβασις του στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Πυλαίας της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμανδρίτη Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, τους Ιερείς και τους διακόνους της Μητροπόλεως και τους Εφημερίους του Ναού.
Το Θείο Λόγο κήρυξε αμέσως μετά το ευαγγέλιο ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Χειλάς Εφημέριος του Ι. Ν. Παναγίας Δεξιάς Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη μορφή του Προφήτη Ηλιού, επεκτείνοντας τη σκέψη του στον σημερινό σύγχρονο κόσμο.
Στη Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ενώ οι πιστοί από όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης κατέκλεισαν το εσωτερικό του ναού. Λίγο πριν την απόλυση τον λόγο έλαβε ο Εκπρόσωπος της Μητροπολεως Αρχιμανδρίτης Φώτιος Ζαρζαβατσάκης Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, για να μεταφέρει τις ευχές του Παναγιωτάτου και να ευχαριστήσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο που με την παρουσία του έδωσε πανηγυρικό χαρακτήρα στις ιερές ακολουθίες.
Στη συνέχεια αντιφώνησε ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος για να εκφράσει τις ευχαριστίες του στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη που με τη δίκη του ευλογία ολοκληρώθηκε ένα μέρος της πανηγύρεως. Καταλήγοντας στο πρόσωπο του προϊσταμένου του ναού Αρχιμανδρίτη Δημητρίου Τζιαφά ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους ιερείς καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην Ιερά Πανήγυρη.